Файловете с разширение NRG са дискови изображения, които могат да бъдат емулирани чрез специални приложения. Тази статия ще обсъди две програми, които предоставят възможност за отваряне на NRG файлове.

Отваряне на файл NRG

NRG се различава от ISO, използвайки контейнера IFF, което позволява съхраняването на всякакъв тип данни (аудио, текст, графика и т.н.). Съвременните приложения за емулиране на CD / DVD устройства отварят NRG файловия тип без никаква трудност, както може да се види, като се търсят начини за решаване на този проблем по-долу.

Метод 1: Daemon Tools Lite

Daemon Tools Lite е много популярен инструмент за работа с различни дискови изображения. Предоставя възможност за създаване на до 32 виртуални диска в безплатната версия (в която обаче има реклама). Програмата поддържа всички съвременни формати, което го прави чудесен инструмент, с който лесно и приятно можете да работите.

Изтеглете DAEMON Tools Lite

 1. Стартирайте Daemon Tools и кликнете върху бутона Quick Mount .

  Докоснете бутона Quick Mount в Daemon Tools Lite

 2. В прозореца "Explorer" отворете мястото с желания файл .nrg. Кликнете върху него веднъж с левия бутон на мишката, след което кликнете върху "Отваряне" .

  Избиране и отваряне на файла, който трябва да се монтира в системния сървър за Daemon Tools

 3. В долната част на прозореца Daemon Tools ще се покаже икона, под която се намира името на новоизлъчвания диск. Кликнете веднъж с левия бутон на мишката върху него.

  Кликването върху иконата на изображението NRG, вградено в системата в програмата Daemon Tools

 4. Прозорецът "Explorer" ще се отвори със съдържанието на показания файл NRG (освен това системата трябва да идентифицира новото устройство и да го покаже в "Този компютър" ).
 5. Преглеждайте съдържанието на вграден NRG файл в системния сървър

  Сега можете да взаимодействате с това, което е вътре в изображението - отворете файлове, изтрийте, прехвърлете на компютъра и т.н.

Метод 2: WinISO

Проста, но мощна програма за работа с дискови изображения и виртуални устройства, които могат да се използват безплатно за неограничен период от време.

Изтеглете WinISO от официалния сайт

 1. Изтеглете програмата, като кликнете върху връзката по-горе и кликнете върху страницата Изтегляне на програмиста.
  Изтегляне на WinISO от официалния сайт на производителя
 2. Бъдете внимателни! Предпоследната точка на инсталатора предлага да инсталирате Opera браузър и вероятно някакъв друг нежелан софтуер. Трябва да премахнете отметката и да кликнете върху "Откажи".

  Намаляване на офертата за инсталиране на допълнителен софтуер в инсталатора на WinISO

 3. Пуснете ново инсталираното приложение. Кликнете върху бутона "Отваряне на файл" .
  Кликването върху бутона Отваряне на файл в WinISO
 4. В "Explorer" изберете желания файл и кликнете върху "Open".

  Отваряне на желания файл в системния сървър

 5. Готово, сега можете да работите с файловете, които се показват в главния прозорец WinISO. Това е съдържанието на образа на NRG.

  Съдържанието на изображението на URG диск, показано в WinISO

заключение

В тази статия бяха разгледани два начина за отваряне на NRG файлове. И в двата случая бяха използвани програми за емулатор на дисково устройство, което не е изненадващо, тъй като форматът NRG е предназначен за съхранение на дискови изображения.