Когато има нужда да се стартира дисково изображение или да се напише информация на празен диск, към спасяването се намират специални програми, в които днес няма недостиг. Така че днес ще говорим за популярния инструмент за работа с изображения - DAEMON Tools Lite.

DEMON Tulse Lite е популярна програма, която ви позволява да изпълнявате разнообразни задачи, свързани с дисковите изображения: пишете, изпълнявайте, монтирайте ги и много други.

Съветваме ви да погледнете: Други решения за записване на дискове

Създаване на изображения

Цялата информация, съдържаща се в оптичното устройство, може да бъде запазена на компютъра като изображение, за да може например да инсталирате и стартирате игри без участието на компактдиск или DVD.

Създаване на изображения от дискове в DAEMON Tools Lite

конвертиране

Най-често срещаният формат на дисково изображение е ISO. DAEMON Tools Lite също така поддържа работа с формати на изображения като MDS и MDX и ви позволява незабавно да конвертирате един формат в друг.

Конвертиране на изображения в DAEMON Tools Lite

рекорд

Имате ли изтеглено изображение или сами ли сте го създали? След това можете лесно да го напишете на оптичното устройство, като имате само инсталираната програма DAEMON Tools Lite и устройството за писане.

Записване на изображение на диск в DAEMON Tools Lite

Записване на диск с данни

В този случай оптичното устройство може да действа като флаш устройство, т.е. можете да запишете на него всякаква необходима информация, като започнете с любимата си музика и завършите с важни документи.

Записване на диск с данни в DAEMON Tools Lite

Записване на аудио компактдискове

Този начин на записване на музиката губи значението си, но все пак потребителите все още имат играчи, които могат да възпроизвеждат само аудио компактдискове.

Записване на аудио компактдискове в DAEMON Tools Lite

Пълно изтриване на информация

DAEMON Tools Lite ще изтрие цялата информация на диска за нов запис. Разбира се, това се отнася само за CD-RW и DVD-RW.

Пълно премахване на информацията от диска в DAEMON Tools Lite

копиране

С DEMON Tuls Light можете лесно и бързо да създадете точно копие на съществуващото устройство, като напишете друго празно място.

Копирайте дисковете в DAEMON Tools Lite

Създаване на виртуални твърди дискове

С тази функция можете да създадете допълнително хранилище от RAM на вашия компютър. Също така този раздел ви позволява да създавате виртуални твърди дискове за архивиране на операционната система или за инсталиране на няколко операционни системи наведнъж.

Създаване на виртуални твърди дискове в DAEMON Tools Lite

Създаване на стартиращо USB флаш устройство

Трябва да инсталирате нова операционна система? След това трябва да получите стартираща медия. Ако нямате диск с разпределение на операционната система, лесно можете да запишете изображението на OS на всяко подходящо USB флаш устройство, за да го използвате директно за инсталационната процедура.

Създаване на стартиращо USB флаш устройство в DAEMON Tools Lite

Създайте парола за USB флаш устройството

Ако вашето флаш устройство съдържа поверителна информация, то трябва да бъде защитено с парола. В DAEMON Tools Lite можете лесно да създадете парола за флаш паметта и, ако е необходимо, да я изключите.

Създаване на парола за USB флаш устройството в DAEMON Tools Lite

монтиране

Една от най-популярните функции на програмата, която ви позволява да стартирате изображения на компютъра без да имате устройство, вградено във вашия компютър или лаптоп. Системата ще създаде виртуално устройство, чрез което можете да инсталирате игри и приложения, да пускате филми, да имате само дисково изображение.

Монтиране на изображения в DAEMON Tools Lite

Предимства:

1. Хубав модерен интерфейс с подкрепата на руския език;

2. Налична е безплатна версия, но само с основен набор от функции за работа с изображения.

недостатъци:

1. Повечето функции, като създаване на стартиращи USB флаш памети, писане на информация на дискове и много други, се предоставят изключително срещу такса. Можете да закупите като една от платените версии и отделно да купите необходимите функции за малка такса.

DAEMON Tools Lite е добре обмислен инструмент за работа с изображения и сменяеми носители. Повечето функции се предлагат само след плащането на програмата, но за такива цели като монтаж, стартиране, създаване и съхранение ще бъде достатъчна и безплатна версия.

Свали DEMON Tuls Light безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт