Компас-3D - популярна програма за създаване на чертежи, която много инженери използват като алтернатива на AutoCAD. По тази причина има ситуации, при които оригиналът, създаден в AutoCAD, трябва да бъде отворен в Compass.

В този кратък урок ще разгледаме няколко начина да преведем чертежа от AutoCAD в Compass.

Как да отворите чертежа на AutoCAD в Compass-3D

Предимството на програмата Compass е, че може лесно да чете родния формат на DWG AutoCAD. Следователно, най-лесният начин да отворите файл с автоматично зареждане е просто да го стартирате чрез менюто Компас. Ако компасът не вижда подходящите файлове, които може да отвори, изберете "Всички файлове" в реда "Тип файл".

В прозореца, който се показва, кликнете върху Започни четене.

Как да преобразувате файл от AutoCAD в Compass 3D 1

Ако файлът не е отворен правилно, струва си да опитате друг метод. Запишете чертежа на AutoCAD в различен формат.

Свързани теми: Как да отворите DWG файл без AutoCAD

Отидете в менюто, изберете "Save As" и в реда "File Type" посочете формата "DXF".

Как да преобразувате файл от AutoCAD в Compass 3D 2

Отворете компаса. В менюто "Файл" кликнете върху "Отваряне" и изберете файла, който сме запазили в AutoCAD под разширението "DXF". Кликнете върху "Отваряне".

Как да преобразувате файл от AutoCAD в Compass 3D 3

Обекти, прехвърлени в Compass от AutoCAD, могат да бъдат показани като единичен блок от примитиви. За да редактирате обекти поотделно, изберете блока и кликнете върху бутона Унищожи в изскачащото меню Компас.

Други уроци: Как да използвате AutoCAD

Това е целият процес на прехвърляне на файла от AutoCAD на Compass. Нищо сложно. Сега можете да използвате двете програми за максимална ефективност.