IOS


За съжаление, много потребители на iPhone поне от време на време срещат проблеми в работата на смартфона, които по правило могат да бъдат решени с помощта на програмата Aytyuns процедури за възстановяване. И ако обичайният начин за извършване на тази процедура не успее, трябва да се опитате да влезете в смартфона в специален режим DFU.

DFU (известен също като Device Firmware Update) е режим на аварийно възстановяване на устройството чрез чиста инсталация на фърмуера. В него iPhone не зарежда операционната система, т.е. Потребителят не вижда никакво изображение на екрана, а самият телефон не реагира по никакъв начин на отделното натискане на физически бутони.

Моля, обърнете внимание, че трябва да влезете в телефона само в режим DFU, когато е невъзможно да се извърши процедурата за възстановяване или актуализиране на притурката с помощта на обичайните средства, предвидени в програмата Aytunes.

Въвеждане на iPhone в режим DFU

Преходът на приспособлението към авариен режим се извършва само с помощта на физически бутони. И тъй като броят на тези от различните модели на iPhone е различен, входът към режима DFU може да се направи по различен начин.

 1. Свържете вашия смартфон с компютъра с оригиналния USB кабел (този момент е изключително важен) и отворете iTunes.
 2. Използвайте клавишната комбинация, за да въведете DFU:
  • За iPhone 6S и по-млади модели. Натиснете и задръжте за десет секунди физическите бутони "Home" и "Power" . Незабавно отпуснете бутона на захранването, но продължете да пазите “Home”, докато Aytyuns реагира на свързаното устройство.
  • Поставяне на iPhone 6S в режим DFU

  • За iPhone 7 и по-нови модели. С пристигането на iPhone 7, Apple изостави физическия бутон „Home“ , което означава, че процесът на преминаване към DFU ще бъде малко по-различен. Натиснете и задръжте клавишите за намаляване и намаляване на звука за десет секунди. След това пуснете “Power” , но продължете да задържате бутона за сила на звука, докато iTunes не види свързания смартфон.
 3. Поставяне на iPhone X в режим DFU

 4. Ако сте направили всичко правилно, Aytyuns ще съобщи, че е успял да открие свързания смартфон в режим на възстановяване. Изберете бутона "OK" .
 5. iPhone в режим DFU

 6. След вас ще имате достъп до един елемент - "Възстановяване на iPhone" . След като го изберете, Aytyuns напълно ще премахне стария фърмуер от устройството, след което незабавно ще инсталира последната. Когато извършвате процеса на възстановяване във всеки случай, не позволявайте телефонът да бъде изключен от компютъра.

Възстановяване на iPhone от режим DFU

За щастие, повечето от проблемите с iPhone могат да бъдат решени доста лесно, като се премине през режим DFU. Ако имате някакви въпроси по темата, попитайте ги в коментарите.