От своето създаване социалните мрежи се оказаха отлична и удобна платформа за комуникация между хората. Трябва да признаете, че е много интересно да намерите стар приятел на детската градина, армейски другар или съученик, който е бил луд влюбен в интернет, да разберете как живеят, какво правят, да видят снимките си, да обменят съобщения в чата. И как можете да прочетете съобщенията, адресирани до вас в Odnoklassniki?

Четем съобщения в Odnoklassniki

В социалната мрежа Odnoklassniki можете да общувате с всеки член на ресурса, да изпращате текстови съобщения и да ги получавате. Този тип комуникация е най-често срещаната и популярна сред потребителите. Единственото изключение са хората на вашия "черен списък", те няма да могат да ви изпратят съобщение.

Вижте също: Прегледайте "черния списък" в Odnoklassniki

Метод 1: Пълна версия на сайта

Първо, нека се опитаме заедно да прочетете съобщението, изпратено от друг потребител на Odnoklassniki, на уебсайта на този ресурс. Дори и начинаещ в социалните мрежи няма да бъде трудно да се направи.

 1. Отворете във всеки браузър odnoklassniki.ru, въведете вашите данни за вход и парола, стигнете до вашата лична страница. В горната лента с инструменти виждаме икона под формата на писмо, наречено "Съобщения" . Цифрите в иконата показват броя нови съобщения, които не сте чели от други потребители.
 2. Отидете на Съобщения на сайта Odnoklassniki

 3. Малко по-ниско в малкия прозорец, веднага виждаме от кой потребител е последното съобщение.
 4. Публикувано от Odnoklassniki

 5. Кликваме върху бутона "Съобщения" , въвеждаме страницата на вашите разговори с други абонати, изберете разговор с необходимия потребител, от когото е получено съобщението.
 6. Чат страница на сайта Odnoklassniki

 7. Четем текста на съобщението, внимателно усвоявайки получената информация.
 8. Текстови съобщения на сайта Odnoklassniki

 9. След като прочетете съобщението, можете веднага да му отговорите, като кликнете върху бутона с усукана стрелка под съобщението.
 10. Отговорете на съобщението на сайта Odnoklassniki

 11. Или изпратете съобщението на всеки друг потребител, като изберете иконата Споделяне със стрелката, сочеща надясно.
 12. Споделете съобщението на сайта Odnoklassniki

 13. Възможно е незабавно да изтриете полученото съобщение, като кликнете върху бутона "Изтриване на съобщението" с левия бутон на мишката.
 14. Изтрийте съобщението на сайта Odnoklassniki

 15. И накрая, можете да се оплачете от съобщения от неадекватни и досадни потребители на администрацията на социалната мрежа, като кликнете върху иконата "Доклад" .
 16. Доклад за сайта Odnoklassniki

 17. Готово! Новото съобщение от друго лице бе успешно прочетено и прост и ясен интерфейс на страницата ви за чат ви позволява да предприемете допълнителни необходими действия.

Метод 2: Мобилно приложение

Функционалността на приложенията Odnoklassniki за Android и iOS също ви позволява да изпращате и получавате съобщения. Четенето на съобщението, което дойде при вас, не е по-трудно, отколкото в пълната версия на сайта за социални контакти.

 1. Стартираме приложението на мобилното устройство, предаваме удостоверяване, в долната част на екрана намираме бутона "Съобщения" , който натискаме. Числото в иконата показва колко непрочетени съобщения имате от други потребители на Odnoklassniki.
 2. Отидете на Съобщения в приложението Odnoklassniki

 3. На следващата страница в раздела " Чатове" започваме разговор с избрания потребител, от когото дойде новото съобщение.
 4. Отваряне на чат в приложението Odnoklassniki

 5. В открития разговор в долната част на екрана в секцията "Нови съобщения" наблюдаваме и четем ново послание от нашия приятел.
 6. Съобщение в приложението Odnoklassniki

 7. Ако кликнете върху текста на съобщението, ще се появи меню с други възможни действия: отговор, препращане, копиране, изтриване, докладване на спам и т.н. Изберете желаната опция.
 8. Действия със съобщението в приложението Odnoklassniki

 9. Задачата е успешно решена. Съобщение чете, опции за обработка на информация, предлагани.

Както можете да видите, четенето на съобщението, изпратено до вас в Odnoklassniki, е доста лесно както на уебсайта, така и в мобилните приложения на ресурса. Не забравяйте приятелите си и познатите си, комуникирайте, научете новини, поздравете празниците си. В края на краищата, за това и има социални мрежи.

Вижте също: Препращане на съобщение до друг човек на Odnoklassniki