Fraps - Една от най-популярните програми за видеозапис. Дори и много от тези, които не записват видеоигри, често се чуват за това. Тези, които използват програмата за първи път, понякога не могат веднага да разберат работата си. Тук обаче няма нищо сложно.

Записвайте видео с Fraps

Първо, важно е да запомните, че Fraps има редица параметри, приложени към записаното видео. Ето защо първото действие е приспособяването му.

Урокът: Как да конфигурирате Fraps за видеозапис

След като конфигурацията приключи, можете да минимизирате Fraps и да започнете играта. След стартирането, в момента, в който трябва да започнете запис, натиснете клавиша "горещ клавиш" (стандарт F9 ). Ако всичко е наред, индикаторът за FPS става червен.

фрагменти при включване на видеозаписа

След приключване на записа, натиснете отново зададения клавиш. Фактът, че записът е завършен, ще символизира пожълтяващия индикатор за броя на кадрите в секунда.

когато видеозаписът е изключен

След това резултатът може да се види, като кликнете върху "Преглед" в секцията "Филми" .

гледане на записани видео фрагменти

Възможно е потребителят да срещне определени проблеми при писането.

Проблем 1: Fraps записва само 30 секунди видео

Един от най-често срещаните проблеми. Можете да намерите решението си тук:

Прочетете повече: Как да премахнете срока за запис в Fraps

Проблем 2: На видеото не се записва звук

Причините за този проблем могат да бъдат няколко и да причинят, че те могат да бъдат програмни настройки и проблеми при работата на самия компютър. И ако проблемите са причинени от настройките на програмата, можете да намерите решението, като кликнете върху връзката в началото на статията и ако проблемът е свързан с компютъра на потребителя, може би решението е намерено тук:

Прочетете повече: Как да реша проблемите със звука на компютър

По този начин потребителят може да направи видеозаписи с помощта на Fraps, без да има никакви затруднения.