Промяната на размера на обектите в Photoshop е едно от най-важните умения, когато работите в редактора.
Разработчиците ни дадоха възможност да изберем как да променим размера на обектите. Функцията е по същество една и има няколко опции за избирането й.

Днес нека да поговорим за това как да намалим размера на изрязания обект в Photoshop.

Да предположим, че изрязваме от изображение такъв обект:

Намалете обекта в Photoshop

Както вече споменахме, трябва да намалим размера си.

Първият начин

Отидете в менюто в горния панел, наречено "Edit", и намерете елемента "Transformation" . Когато поставите курсора на мишката върху този елемент, се отваря контекстно меню с опции за трансформиране на обекта. Интересуваме се от "мащабиране" .

Намалете обекта в Photoshop

Кликнете върху него и вижте рамката, която се появи на обекта с маркери, като издърпате, за да промените размера му. Смяната, докато държите клавиша SHIFT, ще запази пропорциите.

Намалете обекта в Photoshop

Ако трябва да намалите обекта не с очи, а с определен процент, тогава съответните стойности (ширина и височина) могат да бъдат записани в полетата в горната лента с инструменти. Ако е активиран бутон с верига, тогава когато въвеждате данни в едно от полетата, следващото автоматично показва стойност според пропорциите на обекта.

Намалете обекта в Photoshop

Вторият начин

Вторият метод е достъпът до функцията за скалиране с клавишните комбинации CTRL + T. Това прави възможно да спестите много време, ако често прибягвате до трансформация. Освен това функцията, наречена от тези клавиши (наречена "Безплатна трансформация" ), не само може да намали и увеличи обектите, но и да ги върти и дори да ги деформира и деформира.

Намалете обекта в Photoshop

Всички настройки и клавиш SHIFT работят в този случай, както при нормално мащабиране.

Тук по два прости начина можете да намалите всеки обект във Photoshop.