Милиони потребители по целия свят вземат смартфоните си няколко пъти на ден, за да изпълняват най-подходящото приложение в продължение на много години - Instagram. Тази услуга е социална мрежа, насочена към публикуване на снимки. Ако все още нямате профил за тази социална услуга, тогава е време да ги получите.

Можете да създадете профил в Instagram по два начина: чрез компютър с уеб версия на социалната мрежа и чрез приложението за смартфон с операционна система iOS или Android.

Регистрация в Instagram от смартфон

Ако още не сте инсталирали Installgram на вашия смартфон, трябва да го инсталирате, за да извършите процеса на регистрация. Можете да намерите приложението независимо от магазина за приложения или да го изтеглите наведнъж, като кликнете върху някоя от връзките по-долу, което ще отвори страницата за изтегляне на приложението в Google Play Магазин или в App Store.

Изтеглете Instagram за iPhone

Изтеглете Instagram за Android

Сега, когато приложението е на вашия смартфон, стартирайте го. При първото стартиране прозорецът за оторизация ще се появи на екрана, при който по подразбиране ще бъде предложено да въведете вече съществуващото потребителско име и парола. За да се придвижите директно към процедурата за регистрация, в долната част на прозореца кликнете върху бутона "Регистриране" .

Как да се регистрирате в Instagram

Ще ви бъдат предложени два начина за регистрация: чрез съществуващия ви Facebook акаунт, чрез вашия телефонен номер, както и класическия начин за използване на електронна поща.

Регистрация в Instagram чрез Facebook

Моля, обърнете внимание, че този метод може да се използва за съкращаване на продължителността на процеса на регистрация. За да го използвате, вече трябва да имате регистрирана социална мрежа в Facebook.

 1. Кликнете върху бутона "Вход чрез Facebook" .
 2. Как да се регистрирате в Instagram

 3. На екрана ще се покаже прозорец за разрешаване, в който ще бъдете помолени да въведете имейл адреса (телефонен номер) и паролата от профила в Facebook. След като укажете тези данни и натиснете бутона "Login", екранът ще покаже потвърждение за предоставянето на данни от акаунти във Facebook на Instagram.
 4. Как да се регистрирате в Instagram

Всъщност след извършването на тези прости действия прозорецът на профила ви в Instagram веднага ще се появи на екрана, в който на първо място ще бъде предложено да намерите приятели.

Регистрация с телефонен номер

 1. В случай, че не искате да свържете профила си в Instagram с Facebook или изобщо нямате регистриран потребителски профил във Facebook, можете да се регистрирате, като използвате мобилния си номер. За да направите това, в регистрационния прозорец кликнете върху бутона "Регистриране с телефонен номер" .
 2. Как да се регистрирате в Instagram

 3. След това трябва да посочите мобилния телефонен номер в 10-цифрен формат. По подразбиране системата автоматично ще зададе кода на държавата, но ако във вашия случай тя трябва да бъде променена, кликнете върху нея и след това изберете съответната страна от списъка.
 4. Как да се регистрирате в Instagram

 5. Посоченият телефонен номер ще получи код за потвърждение, който ще трябва да въведете в посочения ред на приложението Instagram.
 6. Как да се регистрирате в Instagram

 7. Завършете регистрацията, като попълните кратък въпросник. В него, ако искате, можете да качите снимки, да посочите името и фамилията си, уникалното влизане (задължително) и, разбира се, паролата.
 8. Как да се регистрирате в Instagram

Имайте предвид, че наскоро в Instagram са се увеличили случаите на кражба на профила, затова опитайте да създадете силна парола, като използвате главни и малки букви на латиницата, цифри и символи. Силната парола не може да е кратка, затова опитайте да използвате осем или повече символа.

След като бъдат посочени тези профили, ще бъдете помолени да търсите приятели, които вече използват Instagram, чрез Vkontakte и мобилен телефонен номер. Ако има такава нужда, тази процедура може да бъде отложена и след това да се върнете към нея по-късно.

След като бъдат посочени тези профили, ще бъдете помолени да търсите приятели, които вече използват Instagram, чрез Vkontakte и мобилен телефонен номер. Ако има такава нужда, тази процедура може да бъде отложена и след това да се върнете към нея по-късно.

Как да се регистрирате в Instagram

Регистрация по e-mail адрес

Напоследък става очевидно, че разработчиците искат своевременно да откажат регистрацията чрез електронна поща, като напълно са преминали възможност за създаване на профил само чрез мобилен телефон, който веднага се вижда на страница с опции за регистрация - елемент "Е-мейл адрес" в него отсъства.

 1. Всъщност разработчиците досега са оставили възможността за създаване на профил по имейл, но тази опция е малко скрита. За да го отворите, в регистрационния прозорец кликнете върху бутона "Регистрирайте се с телефонен номер" (не се изненадвайте).
 2. Как да се регистрирате в Instagram

 3. В показания прозорец кликнете върху бутона "Регистрирайте се с имейл. адреси " .
 4. Как да се регистрирате в Instagram

 5. И най-сетне се стига до необходимата част от регистрацията. Въведете съществуващ имейл адрес, който преди това не е свързан с друг профил на Instagram.
 6. Как да се регистрирате в Instagram

 7. Завършете процеса на регистрация, като добавите снимка на потребителския профил, въведете вашето име и фамилно име, както и уточнете уникален вход и силна парола.
 8. Как да се регистрирате в Instagram

 9. В следващия момент екранът ще ви подкани да търсите приятели чрез VKontakte и мобилен телефон, след което ще видите прозорец от вашия профил.
 10. Как да се регистрирате в Instagram

Как да се регистрирате в Instagram от вашия компютър

Отидете на главната страница на уеб версията на Instagram от тази връзка , На екрана ще се появи прозорец, откъдето веднага ще бъдете помолени да се регистрирате в Instagram. Има три типа регистрации, които можете да изберете: като използвате профила си в Facebook, като използвате телефонен номер или имейл адрес.

Как да се регистрирате в Instagram

Как да се регистрирам чрез Facebook

 1. Кликнете върху бутона "Регистриране чрез Facebook" .
 2. Как да се регистрирате в Instagram

 3. На екрана ще се покаже прозорец за разрешаване, в който ще бъдете помолени да зададете имейл адреса или мобилния си телефон и парола от вашия акаунт във Facebook.
 4. Как да се регистрирате в Instagram

 5. Системата ще ви помоли да потвърдите предоставянето на достъп до Instagram до някои данни във вашия Facebook акаунт. Всъщност това ще завърши процеса на регистрация.
 6. Как да се регистрирате в Instagram

Как да се регистрирате чрез мобилен телефон / имейл

 1. На началната страница на Instagram въведете телефонния номер или имейл адреса. Моля, обърнете внимание, че нито телефонът, нито имейлът трябва да бъдат обвързани с други профили на Instagram.
 2. Как да се регистрирате в Instagram

 3. По-долу ще трябва да посочите стандартните лични данни: име и фамилия (незадължително), потребителско име (уникално вписване, състоящо се от букви с латиница, цифри и някои знаци), както и парола. Кликнете върху бутона "Регистриране" .
 4. Как да се регистрирате в Instagram

 5. Ако сте въвели мобилния си номер за регистрация, той ще получи код за потвърждение, който ще трябва да въведете в полето. За имейл адреса ще трябва да отидете на посочения адрес, където ще намерите писмо с връзката за потвърждение.
 6. Как да се регистрирате в Instagram

Обърнете внимание, че уеб версията на Instagram все още не е пълна, което означава, че няма да можете да публикувате изображения чрез нея.

Всъщност процедурата по регистрация в Instagram не се различава от другите социални услуги. Освен това има три начина да се регистрирате едновременно, което е несъмнено плюс. Ако имате въпроси, свързани с регистрирането на първия или втория профил в Instagram, попитайте ги в коментарите.