Понякога потребител на Steam може да срещне ситуация, при която играта по някаква причина не започне. Разбира се, можете да разберете причините за проблема и просто да го коригирате. Съществува обаче и практически неотслабваща опция - преинсталиране на приложението. Но не всеки знае как правилно да инсталирате игри в Steam. В тази статия повдигаме този въпрос.

Как да преинсталирате игри в Steam

В действителност, в процеса на преинсталиране на играта няма нищо сложно. Състои се от два етапа: цялостното премахване на приложението от компютъра, както и изтеглянето и инсталирането му на нов. Нека разгледаме тези два етапа по-подробно.

Изтриване на играта

Първата стъпка е да изтриете приложението. За да премахнете играта, отидете на клиента и кликнете с десния бутон върху счупената игра. В менюто, което се показва, изберете Изтриване на игра .

Изтриване на игра с пара

Сега просто изчакайте, докато изтриването приключи.

Инсталиране на играта

Преминаваме до втория етап. И тук няма нищо сложно. Отново в Steam, в библиотеката за игри, намерете приложението, което току-що сте изтрили, и просто кликнете с десния бутон върху него. В показаното меню изберете елемента "Инсталиране на играта" .

Инсталиране на играта с пара

Изчакайте, докато изтеглянето и инсталирането на играта приключат. В зависимост от размера на приложението и скоростта на интернет, това може да отнеме от 5 минути до няколко часа.

Това е всичко! Това е толкова лесно и лесно да преинсталирате игри в Steam. Трябва ви само търпение и малко време тук. Надяваме се, че след манипулациите проблемът ви ще изчезне и ще можете да се забавлявате отново.