Използвайки статусите на Steam, можете да кажете на приятелите си какво правите точно сега. Например, когато играете, приятелите ви ще видят, че сте "в мрежата". И ако трябва да работите и не искате да се разсейвате, можете да помолите да не ви притеснява. Това е много удобно, защото по този начин вашите приятели винаги ще знаят кога да се свържат с вас.

В "Стим" имате следните състояния:

  • "В мрежата";
  • "Не е онлайн";
  • "Не е на място";
  • "Искам да обменям";
  • "Той иска да играе";
  • Не безпокойте.

Но има и още едно - "Sleeps", което не е в списъка. В тази статия ще ви покажем как да направите профила си в хибернация.

Как да направите статута на "заспал" в стимула

Ръчно прехвърляне на сметката в сън, който просто не може: след актуализиране на Steam от 14.02.2013 възможност да се постави статут на "спи" разработчиците премахнати. Но можете да забележите, че вашите приятели в Steam са "заспали", докато в списъка с наличните статуси не сте.

Стадии на пара

Как го правят? Това е много просто - те не правят нищо. Факт е, че самият Ви профил влиза в режим на заспиване, когато компютърът ви е в покой за известно време (около 3 часа). Щом се върнете да работите с компютъра си, профилът ви ще отиде в състояние "онлайн". По този начин, за да разберете дали сте в режим на сън или не, можете само с помощта на приятели.

път

Обобщете: състоянието на "Спя" в потребителя се появява само, когато компютърът е неактивен за известно време, а възможността да зададете самото това състояние не е така, така че просто изчакайте.