Един от най-популярните браузъри в света е Opera. Този интернет браузър се оценява за неговата многофункционалност. В същото време, подобно на други браузъри, той е уязвим за инфекция от различни вирусни елементи, включително изскачащи рекламни агенти и инсталатори на неоторизирани ленти с инструменти. Нека да разберете как да премахнете изскачащите прозорци и други реклами с вирусна природа в браузъра на Opera, като използвате помощната програма AdwCleaner.

Изтеглете софтуера AdwCleaner

преглеждане

За да намерите местоположението и да дезинфектирате изходния код на вирусния елемент, трябва да сканирате браузърите, включително Opera, както и цялата система като цяло. Но преди да стартирате AdwCleaner, е задължително да затворите прозорците на всички програми, защото, първо, когато стартирате програми, процедурата за сканиране и премахване на вируси няма да бъде толкова ефективна, а второ, след почистване на системата, AdwCleaner насилствено рестартира компютъра , което може да доведе до загуба на данни в отворени програми.

Затова стартирайте приложението AdwCleaner, за да започнете процеса на търсене на заплахи и нежелани добавки в браузърите, започнете сканирането.

Стартиране на сканиране в AdwCleaner

Сканирането на системата и браузърите, включително Opera, трае не повече от няколко минути.

Сканиране в AdwCleaner

След това се показват резултатите от сканирането. Те са групирани по различни раздели. В първия раздел "Услуги" виждаме, че системата е заразена със законна програма Guard.Mail.ru, която има вирусен характер: тя зарежда системата и браузъра, инсталира в Opera за рекламни цели търсенето и главната страница от услугата Mail.ru, инсталира нежеланото лентата с инструменти, тя следи действията на потребителя.

Резултатите от сканирането в AdwCleaner

В други раздели ситуацията е сходна.

Резултати от сканирането в други раздели в AdwCleaner

Този вирусен компонент е регистриран и в регистъра на операционната система.

Състояние на регистъра в програмата AdwCleaner

Премахване на рекламите

Сега нашата цел е да премахнем рекламата от Mail.ru в браузъра Opera. За целта кликнете върху бутона "Почистване".

Стартиране на почистване в AdwCleaner

Процесът на неутрализиране на вирусните елементи в браузъра Opera започва и в операционната система като цяло. Тази процедура не продължава дълго. След като приключи, компютърът се рестартира. Така че не се тревожете, когато компютърът започне да се изключва.

След рестартирането ще видим, че успяхме да блокираме рекламирането.

Прочетете още: програми за премахване на реклами в браузъра

С помощта на помощната програма AdwCleaner не е трудно да се забрани рекламата в Операта, дори и за потребител с първоначални познания в областта на информационните технологии.