Нежеланите ленти с инструменти в браузъра, инсталирани поради невежество или нехайство, значително възпрепятстват работата на браузърите, отклоняват вниманието и заемат полезното място на програмата. Но както се вижда, премахването на такива добавки не е толкова лесно. Още по-сложно е случаят с реални приложения за вируси с рекламна природа.

Но за щастие на потребителите има специални приложения, които сканират браузъри или цялата операционна система и премахват нежеланите плъгини и ленти с инструменти, както и антивирусни и шпионски вируси.

Почистване на лентата с инструменти

Началния прозорец на инструмента за почистване на лентата с инструменти

Toolbar Cleaner е типична програма, чиято основна задача е да почистите браузърите от нежелани ленти с инструменти (ленти с инструменти) и добавки. Благодарение на интуитивния интерфейс на програмата тази процедура няма да бъде много трудна дори за начинаещи.

Един от основните недостатъци на приложението е, че ако не направите подходящите настройки, програмата Tulbar Kliner, вместо дистанционните ленти с инструменти, може да инсталира свои собствени браузъри.

Изтеглете Toolbar Cleaner

Урокът: Как да премахнете рекламата в Mozilla от инструмента за почистване на лентата с инструменти

AntiDust

Предложението за премахване на лентата с инструменти в програмата AntiDust

Приложението AntiDust също е отлична програма за почистване на браузъри от реклами под формата на ленти с инструменти и различни добавки. Но в буквалния смисъл това е единствената функция на това приложение. При управлението на програмата е дори по-лесно от предишната, тъй като изобщо няма интерфейс и целият процес на търсене и премахване на нежелани елементи се генерира във фонов режим.

Много голям недостатък е, че разработчикът отказва да продължи да работи върху него, така че програмата е малко вероятно да бъде в състояние да премахне тези ленти с инструменти, които ще излязат след като подкрепата за тази полезност е престанала.

Изтегляне AntiDust

Урокът: Как да премахнете рекламите в браузъра на Google Chrome с AntiDust

AdwCleaner

Начален екран на AdwCleaner

AdwCleaner е много по-функционален инструмент от предишните две приложения. Тя търси не само нежелани добавки в браузърите, но и рекламен и шпионски софтуер на цялата система. Често Adv Kliner може да постигне, че не могат да намерят много други подобни услуги. В същото време тази програма също е доста лесна за използване от потребителя.

Единственото неудобство при използването на тази програма е принудителното рестартиране на компютъра, за да завърши лечебния процес на системата.

Изтеглете AdwCleaner

Урокът: Как в Операта да премахнете рекламната програма AdwCleaner

Hitman Pro

Начален прозорец на HitmanPro

Utility Hitman Pro е доста мощна програма за премахване на adware, spyware, rootkits и друг злонамерен софтуер. Това приложение има много по-широк спектър от функции, отколкото премахването на нежелана реклама, но повечето потребители го използват за тази цел.

При сканиране програмата използва технологията за облаци. Това е плюс и минус. От една страна, този подход позволява използването на антивирусни бази данни от трети страни, което значително увеличава вероятността за правилно дефиниране на вируса, а от друга страна - за нормална работа програмата изисква задължителна връзка с интернет.

От недостатъците на това приложение трябва да се отбележи наличието на реклама в самия интерфейс на програмата Hitman Pro, както и ограничената възможност за използване на безплатната версия.

Изтеглете Hitman Pro

Урокът: Как да премахнете рекламата в браузъра Yandex от Hitman Pro

Malwarebytes AntiMalware

Malwarebytes Anti-Malware стартов екран

Приложението Malwarebytes AntiMalware има още повече функционалност от предишната програма. Всъщност неговите възможности не се различават много от антивирусите с пълна функционалност. Malwarebytes AntiMalware има в своя арсенал всички инструменти за сканиране на компютър за злонамерени програми, вариращи от ленти с рекламни инструменти в браузъри и завършващи с руткитове и троянски коне, които са се установили в системата. В платената версия на програмата дори има възможност за включване на защита в реално време.

Чипът на програмата е специфична технология, която се използва при сканиране на компютър. Тя ви позволява да намерите дори такива заплахи, които не успяват да идентифицират пълноправни антивируси и други антивирусни програми.

Недостатъкът на приложението е само, че много от неговите функции са достъпни само в платената версия. Освен това, ако задачите ви включват само премахване на реклами от браузъра, трябва да обмислите дали да използвате незабавно такъв мощен инструмент или може ли по-добре да се опитате незабавно да разрешите проблема с по-прости и високоспециализирани програми?

Изтеглете Malwarebytes AntiMalware

Урокът: Как да премахнете рекламите от вулкана в браузъра Malwarebytes AntiMalware

Както можете да видите, изборът на софтуер за премахване на реклами в браузърите е изключително разнообразен. Дори сред най-популярните приложения за почистване на интернет браузъри от софтуер на трети страни, на които сме спрели тук, можете да видите и най-простите помощни програми, които дори нямат собствен интерфейс, и мощни програми, които подходят към функционални антивируси. Като цяло изборът е ваш.