Един от най-популярните дефекти на звукозаписите е шумът. Това са всички видове удари, скърцания, пращене и т.н. Това често се случва, когато записвате на улицата, на звука на преминаващи автомобили, вятър и други. Ако се сблъскате с такъв проблем, не се разстройвайте. Програмата Adobe Audition улеснява премахването на шума от записа, като се прилага само няколко прости стъпки. Така че, нека да започнем.

Изтеглете Adobe Audition

Как да премахнете шума от запис в Adobe Audition

Корекция с намаляване на шума (процес)

Първо, ще включим нискокачествен запис в програмата. Можете да направите това просто като плъзнете.
Натискайки два пъти този запис, от дясната страна на прозореца виждаме самия звук.

Добавяне на запис в Adobe Audition

Ще го изслушаме и ще определим кои области се нуждаят от корекция.

Слушайте аудиозаписа в Adobe Audition

Изберете сайт с лошо качество с мишката. Отидете в горния панел и отидете в раздела "Effects-Noise Reduction-Noise Reduction (процес)" .

намаляване на шума-V-програма-Adobe-прослушване

Ако искаме да намалим шума, кликнете върху бутона "Capture Noise Print" в прозореца. И след това "Изберете цял файл" . В същия прозорец можем да изслушаме резултата. Можете да експериментирате, като преместите плъзгачите, за да извлечете максимума от шума.

Отпечатване на шума от кадри в Adobe Audition

Ако искаме да изгладим малко, просто кликнете върху "Прилагане" . Възползвах се от първия вариант, защото в началото на песента имах само ненужно шум. Да чуем какво се е случило.

В резултат на това шумът в избрания район се изглади. Можете просто да изрежете този сайт, но той ще бъде груб и преходите ще станат доста остри, така че е по-добре да използвате метода за намаляване на шума.

Корекция с отпечатване на шума от улавяне

Също така може да се използва друг инструмент за премахване на шума. Също така изберете фрагмент с дефекти или целия запис и отидете на "Effects-Noise Reduction-Capture Noise Print" . Тук няма нищо друго, което да се конфигурира. Шумът ще се заглажда автоматично.

Премахване на шума в части в Audition на Adobe

Това вероятно е всичко за шума. В идеалния случай, за да получите висококачествен проект, трябва да използвате и други функции, за да коригирате звука, децибелите, премахнете гласовия трептене и т.н. Но това са теми за други статии.