Програмата "Зона" е удобен торент клиент, особено за тези, които предпочитат да изтеглят мултимедийни файлове. Но, за съжаление, тя има някои недостатъци. Те включват например доста голямо тегло, както за торент клиент, така и голямо натоварване на RAM на системата по време на работа. Тези и други причини насърчават някои потребители да откажат да използват приложението Зона и да го премахнат. Вие също трябва да деинсталирате програмата, ако тя не започне по някаква причина и трябва да бъде преинсталирана. Нека да разберем как да премахнете приложението Zona от компютъра си.

Премахване на стандартните инструменти на системата

В повечето случаи, за да премахнете програмата Zona, има достатъчно стандартни инструменти, осигурени от операционната система Windows.

За да премахнете този торент клиент, трябва да влезете в контролния панел от менюто "Старт" на компютъра.

Отворете контролния панел на Windows

След това отидете в секцията "Деинсталиране на програмата".

Контролен панел

Преди да отворите прозореца "Помощ при деинсталиране". Трябва да намерите програмата Zona от списъка с приложения, да подчертаете нейното име и да кликнете върху бутона "Изтриване", разположен в горната част на прозореца.

Деинсталирането на Zona

След това действие се стартира стандартният деинсталатор за програмата Zona. Преди всичко се отваря прозорец, предлагащ разнообразни отговори на въпроса защо решихте да премахнете тази програма. Това изследване се провежда от разработчиците, за да се подобри техният продукт в бъдеще и че по-малко хора го отказват. Ако обаче не искате да участвате в това проучване, можете да изберете опцията "Аз няма да кажа". Между другото, той е инсталиран по подразбиране. След това кликнете върху бутона "Изтриване".

Причини да деинсталирате Зона

След това се отваря прозорец, в който се иска да потвърдите, че наистина искате да деинсталирате програмата Zona. Кликнете върху бутона "Да".

Потвърждение за заличаване на програмата Zona

След това започва незабавният процес на деинсталиране на приложението.

Процесът на премахване на програмата Zona

След като приключи, на екрана се извежда съобщение. Затворете прозореца.

Завършване на премахването на програмата Zona

Програмата Zona е премахната от компютъра.

Деинсталиране на приложението с инструменти на трети страни

Но, за съжаление, стандартните инструменти за Windows не винаги гарантират пълно премахване на програми без остатък. Често на компютъра има отделни файлове и папки на програмата, както и записи в системния регистър, свързани с нея. Ето защо много потребители предпочитат да използват помощни програми на трети страни, за да деинсталират приложенията, които са разположени от разработчиците, като инструменти за пълно деинсталиране на програми. Една от най-добрите програми за премахване на програми е заслужено обмислена Revo Uninstaller , Нека да разберем как да деинсталираме клиента с торент Zona с това приложение.

След като стартираме Revo Uninstaller, се показва прозорец, в който се намират командите за бърз достъп, инсталирани на програмния компютър. Намерете етикета на програмата Zona и я изберете, като щракнете върху нея. След това кликнете върху бутона "Изтриване", разположен в лентата с инструменти за деинсталиране на Revo.

За да започнете да деинсталирате Zona в Revo Uninstaller

След това приложението Revo Uninstaller анализира системата и програмата Zona, създава точка за възстановяване и копира регистъра.

Анализ на системата в приложението Revo Uninstaller

След това се стартира автоматично стандартната програма за деинсталиране на Zona и се изпълняват същите действия, за които говорихме с първия начин за деинсталиране.

Когато обаче програмата Zona бъде премахната, се връщаме в прозореца на приложението за деинсталиране на Revo. Трябва да сканираме компютъра за остатъците от приложението Zona. Както можете да видите, има три възможности за сканиране: безопасно, умерено и разширено. Обикновено в повечето случаи най-добрият вариант е да се използва умерено сканиране. Той е инсталиран по подразбиране от разработчиците. След като сме решили за избор, кликнете върху бутона "Сканиране".

Стартиране на сканиране в приложението Revo Uninstaller за Zona баланси

Процесът на сканиране започва.

Сканиране в приложението Revo Uninstaller за наличие на Zona остатъци

След като сканирането приключи, програмата ни дава резултата за наличието на неотстранени записи в регистъра, отнасящи се до приложението Zona. Кликнете върху бутона "Избор на всички" и след това върху бутона "Изтриване".

Премахване на записите в регистъра на програмата Zona в приложението Revo Uninstaller

След това се изпълнява процесът на изтриване, указан в записите в системния регистър. След това се отваря прозорец, който показва не изтрити папки и файлове, свързани с програмата Zona. По същия начин кликнете върху бутоните "Избиране на всички" и "Премахване" последователно.

Премахване на Zona файлове и папки в приложението Revo Uninstaller

След бърз процес на премахване на избраните елементи компютърът ви ще бъде напълно почистен от остатъците от програмата Zona.

Както виждате, потребителят може да избере кой начин да изтрие програмата: стандартно или с помощта на разширени инструменти на трети страни. Естествено, вторият начин гарантира по-задълбочено почистване на системата от остатъците от програмата Zona, но в същото време това води до някои рискове, защото винаги има вероятност програмата да премахне нещо неправилно.