IOS


Поставяйки въпроса за подготовката на iPhone за продажба или елиминирането на проблемите, свързани с неправилната работа на софтуера, потребителите трябва да възстановят фабричните настройки на устройството. Днес ще разгледаме как може да се изпълни тази задача.

Възстановете фабричните настройки на iPhone

Пълното нулиране на устройството ще изтрие цялата информация, съдържаща се преди това, включително настройките и изтегленото съдържание. Това ще го върне в държавата, както след закупуването. Можете да извършите нулиране по много начини, всеки от които ще бъде разгледан подробно по-долу.

Имайте предвид, че можете да нулирате устройството само с първите три начина, ако инструментът "Намиране на iPhone" е деактивиран. Ето защо, преди да преминем към анализа на тези методи, ще разгледаме как се деактивира защитната функция.

Как да деактивирате "Намиране на iPhone"

 1. Отворете настройките на вашия смартфон. В горната част ще се покаже профила ви, който ще трябва да изберете.
 2. Превключете към настройките iCloud на iPhone

 3. В нов прозорец изберете секцията "iCloud" .
 4. Иколен контролен панел на iPhone

 5. Екранът включва настройките за услугата "облак" на Apple. Тук трябва да отидете на елемента "Намерете iPhone" .
 6. Контрол на функцията

 7. Преместете плъзгача до тази функция в състояние "изключено". За да направите крайните промени от вас, ще трябва да въведете паролата от идентификационния номер на Apple. Отсега нататък ще бъде налице пълно нулиране на устройството.

Деактивиране на функцията

Метод 1: Настройки на iPhone

Може би е по-лесно и по-бързо да извършите нулиране чрез настройките на самия телефон.

 1. Отворете менюто за настройки и след това преминете към секцията "Основни" .
 2. Основни настройки на iPhone

 3. В края на прозореца, който се отваря, изберете бутона "Нулиране" .
 4. Изчистване на iPhone

 5. Ако трябва изцяло да почистите телефона си от съдържащата се в него информация, изберете елемента "Изтриване на съдържание и настройки" и потвърдете намерението си да продължите.

Пускане на съдържание и настройки на Reset на iPhone

Метод 2: iTunes

Основното средство за сдвояване на iPhone с компютър е качи , Естествено, с тази програма може лесно да се извърши пълно възстановяване на съдържанието и настройките, но само ако iPhone вече е синхронизиран с него.

 1. Свържете телефона с компютъра чрез USB кабел и стартирайте iTunes. Когато смартфонът е идентифициран от програмата, кликнете върху миниизображението в горната част на прозореца.
 2. Отидете в менюто iTunes на iPhone

 3. В раздела "Преглед" в дясната част на прозореца е бутонът "Възстановяване на iPhone" . Изберете го.
 4. IPhone възстановяване чрез iTunes

 5. Потвърдете намерението си да възстановите устройството и изчакайте края на процедурата.

Стартиране на възстановяване на iPhone чрез iTunes

Метод 3: Режим на възстановяване

Следващият начин за възстановяване на притурката чрез iTunes ще работи само ако притурката вече е сдвоена с компютъра и програмата. Но в случаите, когато се изисква възстановяване на компютъра на някой друг, например, за да използвате телефона, за да възстановите паролата, режимът за възстановяване е подходящ.

Прочетете повече: Как да отключите iPhone

 1. Изключете напълно телефона и го свържете с компютъра, като използвате оригиналния USB кабел. Стартирайте Aityuns. Докато телефонът няма да бъде определен от програмата, защото е в неактивно състояние. В този момент трябва да го въведете в режим за възстановяване един от начините, по който изборът зависи от модела на притурката:
  • iPhone 6S и по-млади. В същото време задръжте двата клавиша: "Начало" и "Мощност". Задръжте ги, докато екранът на телефона се включи;
  • iPhone 7, iPhone 7 Plus. Тъй като това устройство не е снабдено с физически бутон "Начало", режимът за възстановяване ще въведе малко по-различен начин. За да направите това, задръжте натиснати клавишите "Power" и намалете нивото на силата на звука. Задръжте докато смартфонът се включи.
  • iPhone 8, 8 Plus и iPhone X. В най-новите модели на Apple-устройства, принципът за въвеждане на Recovery Mode беше променен доста значително. За да влезете в телефона в режим на възстановяване, натиснете и пуснете бутона за увеличаване на звука веднъж. Направете същото и с бутона за намаляване на силата на звука. Задръжте натиснат клавиша за захранване и го задръжте, докато устройството се включи.
 2. Успешното влизане в режим "Възстановяване" ще покаже следното изображение:
 3. iPhone в режим на възстановяване

 4. В същия миг телефонът ще бъде открит от iTunes. В този случай, за да извършите нулиране на притурката, трябва да изберете елемента "Възстановяване" . След това програмата ще изтегли най-новия наличен фърмуер за телефона и след това да го инсталира.

Започнете възстановяването на iPhone през Режим за възстановяване

Метод 4: iCloud

И накрая, начин, който ви позволява да изтриете отдалечено съдържание и настройки. За разлика от предходните три, използването на този метод е възможно само ако върху него е активирана функцията "Намерете iPhone". Освен това, преди да започнете процедурата, уверете се, че телефонът има достъп до мрежата.

 1. Пуснете на компютъра си всеки уеб браузър и отидете iCloud сервизен сайт , Влезте с помощта на Apple ID - имейл и парола.
 2. Упълномощаване на сайта iCloud

 3. След като влезете в профила си, отворете приложението Find iPhone .
 4. Стартирайте търсенето с iPhone на iCloud

 5. От съображения за сигурност, системата ще изисква да въведете отново ID на Apple.
 6. Въведете отново вашата iCloud парола

 7. На екрана се показва карта. След миг ще се появи марка с текущото местоположение на вашия iPhone, кликнете върху него, за да се покаже допълнителното меню.
 8. Показване на iPhone на картата

 9. Когато прозорецът се появи в горния десен ъгъл, изберете "Изтриване на iPhone" .
 10. Изтриване на iPhone чрез iCloud

 11. За да нулирате телефона, изберете бутона "Изтриване" и изчакайте, докато процесът приключи.

Стартиране на Remote Reset iPhone

Всеки от горните начини ще премахне напълно всички данни от телефона и ще ги върне към фабричните настройки. Ако имате проблеми с изтриването на информация за притурката на Apple, задайте вашите въпроси в коментарите към статията.