От време на време по една или друга причина трябва да потърсите отговор на въпроса: "Как да завъртам видеоклипа?". Това е доста тривиална задача, но не всички знаят как да направят това, тъй като много играчи нямат такава конфигурация и трябва да знаете специалните комбинации, за да изпълнявате тази функция.

Нека се опитаме да разберем как да превърнете видеото в Media Player Classic - един от най-популярните играчи за Windows.

Изтегляне на Media Player Сlassic

Завъртане на видео в Media Player Classical (MPC)

 • Отворете желания видео файл в програмата MPC
 • Активирайте цифровата клавиатура, която се намира отдясно на основните клавиши. Това може да стане само с едно натискане на клавиша NumLock
 • Използвайте клавишните комбинации, за да завъртите видеоклипа:
 • Alt + Num1 - завъртете видеото обратно на часовниковата стрелка;
  Alt + Num2 - отразяване на видеото вертикално;
  Alt + Num3 - завъртете видеото по часовниковата стрелка;
  Alt + Num4 - завърта видеото хоризонтално;
  Alt + Num5 - отразяване на видеото хоризонтално;
  Alt + Num8 - завърта видеото вертикално.

  Заслужава да се отбележи, че след натискане на тази комбинация от бутони видеото се върти или отразява само няколко градуса, за да постигнете желания ефект, ще трябва да натиснете комбинацията няколко пъти, докато видеото бъде в желаното положение.

  Също така си струва да отбележим, че модифицираното видео не е запазено.

  MPC. Завъртане на видеоклипа

Както можете да видите, превръщането на видеоклипа в MPC по време на възпроизвеждане на файла не е трудно. Ако трябва да запазите ефекта, трябва да използвате софтуера за редактиране на видеоклипа.