Историите са сравнително нов начин за споделяне на импресии под формата на снимки и видеоклипове в социалната мрежа на Instagram, чиято основна черта е крехкостта на публикациите - те автоматично се премахват от публичния достъп след 24 часа. По-конкретно, днес ще разгледаме какви методи съществуват за запазване на предишни публикувани истории.

Запазваме история в Instagram

Историите не са просто възможност да споделяте временни снимки и видеоклипове, а нещо повече. Например, с помощта на истории можете да създадете анкети, да посочите местоположение, да добавите hashtags или връзки към публикации, да маркирате други потребители, да провеждате предавания на живо и много други.

Повече подробности: Как да създадете история в Instagram

Често потребителите са загрижени от факта, че след един ден историите изчезнат. За щастие разработчиците на Instagram взеха предвид този нюанс и въведоха функцията за запазване на историите.

Метод 1: Архивиране и памет на смартфона

По подразбиране всички публикувани истории автоматично се добавят към архива, който е достъпен само за преглед. За да сте сигурни, че след края на деня историята няма да изчезне, проверете активността на тази функция.

 1. Стартирайте приложението Instagram и отидете на страницата на вашия профил, като изберете раздела отдясно в долната част. В прозореца, който се отваря, докоснете иконата с предавка (или върху иконата с три точки за устройства с Android).
 2. Превключете към настройките на Instagram

 3. В секцията "Поверителност и сигурност" отворете раздела "Настройки на историята" .
 4. Настройки на историята на Instagram

 5. Проверете дали в секцията "Запазване" сте активирали елемента "Запазване за архивиране" . Ако предпочитате историята след публикуването автоматично да бъде експортирана в паметта на вашия смартфон, преместете плъзгача до позицията "Save to Camera Roll" ( "Save to Gallery" ) до активната позиция.

Съхраняване на историята в архива и филма в Instagram

Можете да прегледате архива, както следва: в прозореца на потребителския си профил изберете иконата на архива в горния десен ъгъл. Веднага след това ще видите всички публикувани данни в "Истории".

Преглед на архива в Instagram

Ако е необходимо, можете да запазите всяко съдържание от архива в паметта на смартфона си: за да направите това, отворете историята, която ви интересува, изберете бутона "Още" в долния десен ъгъл и след това - върху елемента "Запазване на снимката" .

Запазване на историята на Instagram филм

Метод 2: Текущ

Най-интересните моменти от историите може да не изчезнат от очите на вашите абонати - просто ги добавете към тока.

 1. Отворете раздела на потребителския си профил в Instagram, след което отворете архива.
 2. Отидете в архива в Instagram

 3. Изберете интересна история. Когато започне да се изпълнява в долната част на прозореца, докоснете бутона "Select" .
 4. Маркирайте истории за Instagram

 5. По подразбиране историята може да бъде запазена в текущата папка. Ако е необходимо, историите могат да бъдат сортирани в различни категории, например "Ваканция 2018", "Деца" и т.н. За да направите това, изберете бутона "Нов" , въведете име за новата категория и натиснете "Добавяне" .
 6. Добавяне на история към последната версия на Instagram

 7. Оттук нататък историята ще бъде достъпна за разглеждане по всяко време от страницата на вашия профил. Под описанието ще видите името на създадената по-рано категория. Отворете го - и ще започне възпроизвеждането на маркираните истории.

Преглед на текущите в Instagram

Като държите историята с нашите съвети, винаги ще имате достъп до приятни мигове.