Един прост и достъпен начин за сканиране на документ на компютър е да използвате помощна програма. Тя ще ви позволи да правите редактируем текст от електронна версия на хартиени документи. Ако е необходимо, можете да използвате функцията за редактиране на копирания текст или снимка.

С тази задача програмата RiDoc лесно се справя. В програмата без проблеми можете да сканирате документа в PDF формат. По-долу ще научите как да сканирате документ на компютър, като използвате RiDoc.

Изтеглете софтуера RiDoc

Как да инсталирате RiDoc?

Отидете на горната връзка, в края на статията можете да намерите връзка за изтегляне на програмата, да я отворите.

Отидете на сайта, за да изтеглите програмата RiDoc , трябва да кликнете върху "Изтегляне на RiDoc", като запазите инсталатора.

Връзка за изтегляне на RiDoc

Отваря се прозорец за избор на езика. Изберете руски и кликнете върху Ok.

Избор на език в RiDoc
След това стартирайте инсталираната програма.

Сканиране на документи

Първо, изберете кое устройство ще използваме, за да копираме информацията. От горния панел отворете "Скенер" - "Избор на скенер" и изберете желания скенер.

Избор на скенер в RiDoc

Записване на файл в Word и PDF формат

За да сканирате документ в Word, изберете "MS Word" и запазете файла.

Отваряне на файл в Word в RiDoc

Записване на Word файл на RiDoc

За да сканирате документи в един PDF файл, сканираните изображения трябва да бъдат поставени, като кликнете върху горния панел "Залепване".

Обединяване на файлове в RiDoc

След това кликнете върху бутона "PDF" и запазете документа в компютъра.

Запазете файла в PDF в RiDoc

Програмата RiDoc има функции, които спомагат за успешното сканиране и редактиране на файлове. Като използвате горепосочените препоръки, можете лесно да сканирате документа на компютъра си.