Работниците в офиса се нуждаят от програма, която не само изпълнява определена функция, но и съчетава способността да изпълнява няколко процеса. Често това условие е от значение и за нуждите на дома.

Ridok е удобно приложение за офис, чийто разработчик е Риман, комбинирайки редица полезни функции, но основната му задача е да сканира и разпознава текста.

Съветваме ви да погледнете: други програми за разпознаване на текст

преглеждане

Една от най-важните функции на програмата е сканиране на изображения и текст на хартия. RiDoc поддържа работата с много голям брой скенери. Програмата има способността автоматично да открива устройства (скенери и принтери) и да се свързва с тях, така че не са необходими допълнителни настройки. Но въпреки това има малък брой устройства, с които RidDoc не може да работи.

Сканиране в RiDoc

залепване

Един от "чиповете" на програмата RiDoc е залепване. Тази технология предлага намалени размери на изображенията с минимална загуба на качество. Особено тази функция е от значение при изпращане на документи с голяма тежест по електронна поща.

Запечатване в RiDoc

В режима на залепване програмата RidDock също така дава възможност за препокриване на воден знак върху изображението.

Разпознаване на текст

Една от основните характеристики на RiDoc е разпознаването на текст от графични файлове. При цифровизацията програмата използва добре известната технология OCR Tesseract, която осигурява висока степен на съответствие на готовия материал с източника.

Ridok подкрепя цифровизацията от четиридесет езика, включително руски език. Но програмата не работи с двуезични документи.

Поддържани формати за разпознаване: JPG, JPEG, PNG, TIFF, BMP.

Разпознаване на текст в RiDoc

Запазване на резултатите

Можете да запазите резултатите от залепването или цифровирането на текст в различни текстови или изображения.

Една от функциите на програмата е превръщането на тестовите документи в графични файлове. Но тази опция е достъпна чрез програмния интерфейс MS Word. Тази функция се осигурява чрез инсталирането на виртуален принтер RiDoc.

Записване на текст в RiDoc

Допълнителни функции

Освен това програмата Rydok осигурява възможност за отпечатване на резултатите от обработката или цифровирането на изображения в принтера и изпращане по имейл.

Изпращане по пощата на RiDoc

Предимства на RiDoc

  1. Води до много правилно признаване на теста;
  2. Поддържа работа с голям брой модели скенери;
  3. Изборът на интерфейса за програмата на един от седемте езика, включително руски;
  4. Възможност за намаляване на размера на изображенията без загуба на качество.

Недостатъци на RiDoc

  1. Периодът на безплатно ползване е ограничен до 30 дни;
  2. Може да виси, когато отваряте големи файлове;
  3. Лошо разпознава малкия тест.

Програмата RiDoc е универсален офис инструмент за сканиране, разпознаване и обработка на документи, които са подходящи за работа както в предприятието, така и у дома. Чрез комбинирането на редица уникални функции, програмата е много популярна сред потребителите.

Изтеглете пробна версия на програмата RidDoc

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт