Facebook е огромна общност от хора, които могат да бъдат тясно свързани помежду си. Тъй като потребителите могат да задават различни данни при попълване на регистрационния формуляр, намирането на необходимия потребител става доста лесно. Като използвате просто търсене или препоръки, можете да намерите всеки.

Намерете потребител във Facebook

Има няколко начина, по които можете да намерите подходящия потребител в социалната мрежа Facebook. Приятелите могат да бъдат избрани чрез нормално търсене или чрез разширено търсене, което изисква допълнителни действия.

Метод 1: Намиране на страница с приятели

Преди всичко трябва да кликнете върху бутона "Искания за добавяне към приятели" , който се намира от дясната страна на страницата във Facebook. След това кликнете върху "Намиране на приятели", за да започнете разширено търсене за потребители. Сега виждате главната страница за търсене на хора, която съдържа допълнителни инструменти за точен избор на потребители.

Намерете приятели Facebook

В първия ред параметри можете да въведете името на лицето, от което се нуждаете. Също така можете да търсите в местността. За да направите това, на втория ред трябва да напишете мястото на пребиваване на лицето, от което се нуждаете. Дори в параметрите можете да изберете мястото на обучение, работата на лицето, което трябва да намерите. Имайте предвид, че колкото повече зададете точните параметри, толкова по-тесен е обхватът на потребителите, който може да опрости процедурата.

Разширено търсене за Facebook

В секцията "Можете да ги познавате" можете да намерите хора, които препоръчва социалната мрежа. Този списък се основава на вашите общи приятели, място на пребиваване и интереси. Понякога този списък може да бъде много голям.

Можете да ги познаете във Facebook

Също така на тази страница можете да добавите вашите лични контакти от електронна поща. Трябва само да въведете данните си за поща, след което списъкът с контакти ще бъде преместен.

Добавете лични Facebook контакти

Метод 2: Търсене във Facebook

Това е най-лесният начин да намерите подходящия потребител. Но това е минус в това, че за вас ще бъдат показани само най-подходящите резултати. Процесът може да бъде облекчен, ако необходимото лице има уникално име. Можете също да въведете имейл адреса или телефонния номер на лицето, което ви е необходимо, за да намерите неговата страница.

търсене в Facebook

Благодарение на това можете да намерите хора по интереси. За целта просто въведете "Хора, които харесват страницата за заглавие на страницата" . След това можете да видите хора от списъка, които ви дадоха търсене.

търсене по интереси Facebook

Също така можете да отидете на страницата на приятел и да видите приятелите му. За да направите това, отидете на страницата на приятел и кликнете върху "Приятели", за да видите списък с контактите му. Също така можете да промените филтрите, за да стесните кръга на хората.

приятели на приятел Facebook

Търсене чрез мобилно устройство

Социалните мрежи на мобилни телефони и таблети придобиват популярност. Чрез приложението за Android или iOS можете също да търсите хора във Facebook. За да направите това, трябва:

  1. Кликнете върху иконата с три хоризонтални линии, наречена "Още" .
  2. Отидете на елемента "Намиране на приятели" .
  3. намерете приятели мобилни Facebook

  4. Сега можете да изберете желания от вас човек, да видите страницата му, да го добавите към приятелите си.

Също така можете да търсите приятели в раздела "Търсене" .

намерете приятели мобилни Facebook 2

Въведете желаното потребителско име в полето. Можете да кликнете върху неговия аватар, за да отидете на неговата страница.

намерете приятели мобилни Facebook 3

На мобилното си устройство можете също да търсите приятели чрез Facebook във вашия браузър. Този процес не се различава от търсенето на компютъра. Чрез търсачката в браузъра можете да намерите страници на хора във Facebook, без да се регистрирате в тази социална мрежа.

Без регистрация

Има и начин да намерите човек във Facebook, ако не сте регистрирани в тази социална мрежа. За да направите това, просто трябва да използвате всяка търсачка. Въведете името на човека в линията и напишете "Facebook" след името, така че първата връзка е връзката към профила в тази социална мрежа.

търсене на хора без регистрация в Facebook

Сега можете просто да отидете на връзката и да изучите профила на лицето, от което се нуждаете. Моля, имайте предвид, че можете да преглеждате потребителските си профили в социалната мрежа Facebook, без да влизате в профила си.

Това са всички начини хората да могат да бъдат намерени на Facebook. Обърнете внимание и на факта, че не можете да намерите профила на човек, ако той е ограничил някои функции в настройките за поверителност или е деактивирал страницата си за известно време.