Системата на Google съхранява информация за онези потребители, с които най-често отговаряте или работите заедно. С помощта на услугата "Контакти" можете бързо да намерите нужните ви потребители, да ги обедините в групите или кръговете си, да се абонирате за техните актуализации. Освен това Google ви помага да намерите контактите на хората в мрежата на Google+. Обмислете как да осъществите достъп до контактите на хората от ваш интерес.

Преди да започнете да сърфирате в контактите си, влезте в профила си.

По-подробно: Влезте в профила си в Google

Списък с контакти

Кликнете върху иконата за услуги, както е показано на екранната снимка, и изберете Контакти.

Вижте профила си в Google 1

Контактите ви ще се показват в този прозорец. В секцията "Всички контакти" ще има потребители, които добавяте в списъка си с контакти или с кого често отговаряте.

В близост до всеки потребител има икона "Редактиране", като върху него можете да редактирате информация за човек, независимо от това, каква информация е посочена в неговия профил.

Вижте профила си в Google 2

Добавете контакт

За да намерите и добавите контакт, кликнете върху големия червен кръг в долната част на екрана.

След това въведете името на контакта и изберете желания потребител, регистриран в Google, от падащия списък. Ще бъде добавен контакт.

Вижте профила си в Google 3

Добавете хора в кръгове

Кръгът е един от начините за филтриране на контактите. Ако искате да добавите потребител в кръг, например "Приятели", "Приятели" и т.н., преместете курсора на мишката върху иконата с две кръгове от дясната страна на линията за контакт и маркирайте желания кръг.

Вижте профила си в Google 4

Как да създадете група

Кликнете върху "Създаване на група" в панела вляво. Създайте име и кликнете върху "Създаване".

Вижте профила си в Google 5

Вижте профила си в Google 6

Кликнете отново върху червения кръг и въведете имената на хората, от които се нуждаете. Едно кликване върху потребителя в падащия списък ще бъде достатъчно, за да добавите контакт към групата.

Вижте профила си в Google 7

Прочетете още: Как да използвате Google Диск

Така че, накратко, тя изглежда да работи с контакти в Google.