Метод 1: Стандартни инструменти

Използвайки имейл, можете не само да изпращате писма с различно текстово или графично съдържание, но и цели файлове, чийто размер, за съжаление, може да бъде силно ограничен от използваната услуга. Въпреки това, тази опция все още е основният метод за изпращане, включително големи документи, тъй като почти всяка добре позната пощенска услуга предоставя облачни услуги за съхранение на информация с възможност за бърз достъп от прозореца за създаване на нови съобщения.

Повече информация: Начини за изпращане на файлове по имейл


Възможност за прикачване на файл към имейл в Gmail

Моля, имайте предвид, че самото облачно съхранение най-често може да бъде разширено срещу заплащане. Ако е възможно, на тази опция трябва да се обърне повече внимание поради минималното количество манипулация, особено ако често изпращате големи файлове.

Метод 2: Архивирайте файлове преди изпращане

Когато изпращате цели файлове, чиито размери надхвърлят границите на използваната пощенска услуга, можете да архивирате с помощта на специална програма. Това значително ще намали общото тегло на документа, изтегли и изпрати без никакви проблеми, като допълнително показва, че за отварянето му най-вероятно ще е необходим допълнителен софтуер.

Повече информация: Архивиране на файлове за изпращане по имейл

Възможност за архивиране на файлове за изпращане по имейл

В допълнение към горното, в случай на изпращане на някои програми и друго съдържание от няколко файла, съдържанието може да бъде разделено на няколко части и изпратено отделно. Трябва да се има предвид, че получателят на писмото ще трябва да има време да изтегли данни от облака, преди да ги изтриете, за да освободите място за следващата част.

Метод 3: съхранение в облак

Има много облачни хранилища за сърфиране в Интернет, включително такива, които предоставят свободно място за съхранение на файлове с оптимална скорост на изтегляне и качване. Като пример можем да препоръчаме онлайн услугата MEGA, която предоставя 50 GB при регистрация и от 400 GB до 6 TB на платени цени.

Отидете на официалния уебсайт на MEGA

Пример за облачно съхранение със свободно място за файлове

Която и услуга да изберете сами, тя може да се използва за съхраняване на данни, които трябва да бъдат изпратени по имейл. За да добавите файла към писмото, ще бъде достатъчно да вмъкнете връзката за изтегляне, получена на уебсайта в облака след изтегляне на информацията.

Повече информация: Изпращане на имейли по имейл