Много потребители са срещнали проблема с изпращането на големи файлове чрез електронна поща. Този процес отнема много време и ако има няколко такива файлове, задачата често става невъзможна. Да се ​​улесни процесът на изпращане на получателя и изтеглянето му до получателя, като се използват различни методи за намаляване на теглото на съдържанието, прикрепено към писмото.

Компресирайте файловете преди изпращане по имейл

Много от тях използват електронна поща като средство за предаване на изображения, програми, документи. Трябва да се има предвид, че когато се опитвате да обменяте тежки файлове, може да възникнат редица проблеми: по принцип няма да е възможно твърде голям обем поради ограниченията на пощенския клиент, изтеглянето на допустимия размер на сървъра ще бъде дълго, точно както следващото изтегляне и връзките могат да доведат до разкъсване на инжекцията. Следователно, преди изпращането му се изисква да се създаде един файл с минимален обем.

Метод 1: Компресиране на снимки

Най-често имейлите изпращат снимки с висока разделителна способност. За бърза доставка и лесно изтегляне от получателя, трябва да компресирате снимката с помощта на специални помощни програми. Най-лесният начин е да използвате Picture Manager от Microsoft Office.

  1. Отворете всяко приложение, използващо този софтуер. След това изберете опцията "Промяна на снимки" в горната лента с инструменти.
  2. Бутонът Промяна на снимки в Image Manager от Microsoft Office

  3. Ще се отвори нова секция с набор от функции за редактиране. Изберете "Компресиране на изображение" .
  4. Опция за компресиране на изображения в Image Manager от Microsoft Office

  5. В новия раздел трябва да изберете дестинацията за компресиране. По-долу ще се покаже оригиналния и окончателен обем на снимката след компресията. Промените влизат в сила след потвърждение с бутона "OK" .
  6. Изберете типа на компресията в приложението Picture Manager от Microsoft Office

Ако тази опция не ви харесва, можете да използвате алтернативен софтуер, който работи по същия принцип и ви позволява удобно да намалите теглото на дадена снимка, без да се разваля качеството й.

Повече подробности: Най-популярен софтуер за компресиране на снимки

Метод 2: архивиране на файлове

Сега нека разгледаме броя на изпратените файлове. За удобна работа е необходимо да създадете архив, в който да се намали размерът на файла. Най-популярната програма за архивиране - WinRAR , В отделната ни статия можете да прочетете как да създадете архив чрез това приложение.

Компресиране на файлове с WinRAR

Повече подробности: Компресиране на файлове в WinRAR

Ако VinRAR не ви е удобно, погледнете свободните колеги, които описахме в друг материал.

Аналогов WinRAR - програма Програма за хамстери Free ZIP Archiver

Повече подробности: Безплатни аналози WinRAR

За да създадете ZIP архив, а не RAR, можете да използвате програмите и инструкциите за работа с тях, като използвате следната статия.

Създаване на ZIP архив чрез програмата IZArc

Повече подробности: Създайте ZIP архиви

Потребителите, които не искат да инсталират никакъв софтуер, могат да използват онлайн услугите, които предлагат да компресират файлове без да се налага да се забърквате.

Създаване на архив чрез онлайн услугата ezyZip

Повече подробности: Компресирайте файловете онлайн

Както можете да видите, архивирането и компресията са прости процедури, които значително ускоряват работата с електронна поща. Използвайки описаните методи, можете да намалите размера на файла два или повече пъти.