Съобщенията са един от най-важните елементи на дейността в социалните мрежи. Функционалността, свързана с изпращането на съобщения, непрекъснато се подобрява и подобрява. Това напълно важи за Facebook. Нека да разгледаме по-отблизо как да изпращате съобщения в тази мрежа.

Изпратете съобщение до Facebook

Публикуването във Facebook е лесно. За да направите това, трябва да направите няколко прости стъпки.

Стъпка 1: Стартирайте Messenger

В момента изпращане на съобщения до Facebook се извършва с помощта на Messenger. В интерфейса на социалната мрежа той се обозначава със следната икона:
пратеник
Връзките към Messenger са на две места:

 1. На главната страница на профила в левия блок непосредствено под информационната емисия:
  Свържете се с куриера на главната страница на вашия акаунт във Facebook
 2. В заглавната част на страницата Facebook. Оттук и връзката към Messenger се вижда независимо от страницата, на която се намира потребителят.
  Връзка към пратеника в заглавката на прозореца на Facebook

Като кликнете върху връзката, потребителят влиза в интерфейса на Messenger, където можете да започнете да създавате и изпращате съобщения.

Стъпка 2: Създайте и изпратете съобщение

За да създадете съобщение в Facebook Messenger, трябва да направите следното:

 1. Отворете връзката "Ново съобщение" в прозореца на Messenger.
  Създаване на ново съобщение в Facebook Messenger Ако сте влезли в Messenger, като кликнете върху връзката на главната страница на профила, можете да създадете ново съобщение, като кликнете върху иконата на молив.
  Създаване на ново съобщение на входа на куриера от главната страница на вашия акаунт във Facebook
 2. Въведете получателите на съобщението в полето "За" . Когато започнете да пишете, се появява падащ списък с имената на евентуалните получатели. За да изберете правилното, просто кликнете върху неговия аватар. След това можете да започнете да избирате отново местоназначението. Можете да изпратите съобщение едновременно на не повече от 50 получатели.
  Въвеждане на получатели при създаване на съобщение във Facebook
 3. Въведете текста на съобщението.
  Въвеждане на текстови съобщения във Facebook
 4. Ако е необходимо, прикачете изображения или други файлове в съобщението. Тази процедура се извършва, като кликнете върху съответния бутон в долната част на полето за съобщения. Отваря се изследовател, в който ще трябва да изберете необходимия файл. Иконите на прикачените файлове трябва да се показват под съобщението.
  Прикачване на файлове към публикация в Facebook

След това остава само да кликнете върху бутона "Изпращане" и съобщението ще бъде изпратено до получателите.

По този начин, от горния пример, може да се види, че създаването на съобщение в Facebook не е сложно. Дори и начинаещ потребител може лесно да се справи с тази задача.