Интензивното развитие на социалните мрежи доведе до засилен интерес към тях като платформи за развитие на бизнеса, насърчаване на различни стоки, услуги и технологии. Особено привлекателно в това отношение е възможността да се използва целева реклама, която е насочена само към потенциалните потребители, които се интересуват от рекламирания продукт. Instagram е една от най-удобните мрежи за такъв бизнес.

Основни стъпки за настройване на рекламата

Настройването на насочването към социалната мрежа Instagram се извършва чрез Facebook. Следователно, потребителят трябва да има профили и в двете мрежи. За да бъде рекламна кампания успешна, трябва да предприемете няколко стъпки, за да я настроите. Повече за тях.

Стъпка 1: Създаване на бизнес страница във Facebook

Без да имате собствена бизнес страница за Facebook, създаването на публикация от Instagram е невъзможно. В този случай потребителят трябва да има предвид, че такава страница е:

 • няма сметка в Facebook;
 • не група facebook.

Нейната основна разлика от горните елементи е, че бизнес страницата може да бъде рекламирана.

Повече подробности: Създаване на бизнес страница във Facebook

Стъпка 2: Свързване на профила си в Instagram

Следващата стъпка при настройването на рекламата трябва да бъде свързването на Вашата сметка Instagram с бизнес страницата на Facebook. Това се прави, както следва:

 1. Отворете страницата във Facebook и следвайте връзката "Настройки" .
  Отворете настройките на бизнес страницата на Facebook
 2. В отворения прозорец изберете "Instagram" .
  Преход към свързване на профила ви с инстаграма в настройките на страницата за бизнес в Facebook
 3. Влезте в профила в Instagram, като кликнете върху съответния бутон в менюто, което се показва.
  Превключете в профила си в Instagram от бизнес страницата на Facebook
  След това трябва да се появи прозорецът за вход в Instagram, в който трябва да въведете вашето потребителско име и парола.
  Инсталация на прозореца за влизане
 4. Създайте бизнес профил в Instagram, като попълните предложения формуляр.
  Персонализирайте инстаграмата на бизнес потребителския профил

Ако всички стъпки са завършени правилно, информацията за профила на Instagram, която е свързана с него, ще се покаже в настройките на страницата:
Информация за свързаната инстаграма на профила на фирмената страница във Facebook
Това е мястото, където вашият профил в Instagram е свързан с бизнес страницата на Facebook.

Стъпка 3: Създайте реклама

След като профилите ви в Facebook и Instagram са свързани, можете директно да започнете да създавате реклами. Всички допълнителни действия се извършват в секцията "Мениджър на реклами". Можете да влезете в него, като кликнете върху връзката "Реклама" в секцията "Създаване" , която се намира в долната част на левия блок на потребителската страница на Facebook.
Преход към създаване на реклами на потребителска страница във Facebook
Прозорецът, който се появи след това, е интерфейс, който дава на потребителя широка възможност да конфигурира и управлява своята рекламна кампания. Неговото създаване се осъществява на няколко етапа:

 1. Определяне на рекламен формат. За целта изберете целта на кампанията от предложения списък.
  Избиране на формата на рекламна кампания във Facebook
 2. Задаване на целевата аудитория. Рекламният мениджър ви позволява да зададете географското си местоположение, пол, възраст, предпочитан език на потенциални клиенти. Особено внимание трябва да обърнете на раздела "Подробно насочване" , където трябва да предписвате интересите на вашата целева аудитория.
  Избор на характеристики на целевата аудитория във Facebook рекламната кампания
 3. Редактиране на разположения. Тук можете да изберете платформата, на която ще се проведе рекламната кампания. Тъй като целта ни е да рекламирате в Instagram, трябва да оставяте отметките само в блока, посветен на тази мрежа.
  Настройване на рекламни кампании в Facebook

След това можете да изтеглите текст, изображения, които ще се използват в рекламата и връзка към сайта, ако целта на кампанията е да привлече посетители. Всички настройки са интуитивни и не изискват по-подробно разглеждане.

Това са основните стъпки за създаване на рекламна кампания на Instagram чрез Facebook.