Използването на социални мрежи се превърна в неразделна част от живота на съвременното общество. В този процес неизбежно възникват ситуации, когато поради някои обстоятелства потребителят губи достъп до неговата сметка или го изтрива по погрешка и след това иска да се възстанови. Възможно ли е и какво трябва да се направи в такива случаи, помислете за пример за най-голямата социална мрежа в света - Facebook.

Как мога да възстановя профила си

Анализирайки описанието на проблемите с профила в Facebook, които потребителите споделят в мрежата, всичките им проблеми могат да бъдат разделени на три големи групи:

 1. Блокиране на профила от администрацията на Facebook.
 2. Проблеми, свързани с влизането и паролата на профила.
 3. Грешно изтриване на профила ви.

Блокирането на профила е специална тема, която трябва да се разглежда отделно.

Повече подробности: Какво да направите, ако Facebook блокира профил

Останалите две опции могат да бъдат обсъдени по-подробно.

Вариант 1: Възстановяване на потребителски данни и парола

Загубата на парола или парола с данни за вход заедно е една от най-честите причини за загуба на достъп до вашия Facebook акаунт. Този проблем е доста многостранен и в зависимост от конкретната ситуация има малко по-различни решения. Помислете за тях в ред.

Потребителят помни вход, но забрави паролата

Това е най-безобидният проблем, който може да възникне при използване на социална мрежа. Неговото решение ще отнеме само няколко минути. За да възстановите паролата си, трябва:

 1. Отворете страницата на социалната мрежа facebook.com и кликнете върху връзката "Забравили сте профила си" , която се намира под полето за парола.
  Връзка за възстановяване на профила ви на страницата за регистрация в Facebook
 2. В прозореца, който се показва, въведете своя телефонен номер или имейл адрес, използван при регистрацията ви във Facebook.
  Търсене на акаунти в Facebook по телефон или имейл
 3. Изберете метод, за да получите код, за да възстановите паролата си.
  Избиране на метод за получаване на код за нулиране на паролата ви във Facebook
 4. Въведете получения код в нов прозорец.
  Прозорец за въвеждане на кода за нулиране на паролата във Facebook

След това остава само да зададете нова парола и достъпът до профила ще бъде възстановен.

Потребителят не помни влизането или достъпа до имейла, използван, тъй като данните за вход са загубени

Ситуацията, в която потребителят изобщо не си спомня подробности за неговата сметка, изглежда абсурдно, но все пак се случва, макар и много по-рядко. Незабавно направете резервация, в която няма апел към услугата за поддръжка на Facebook, няма да помогне тук. Но това не означава, че трябва да попаднете в отчаяние, можете да се опитате да поправите всичко.

Ако входът е бил използван за оторизация, трябва да помолите някой от вашите приятели да ви отвори страницата. Последната дума в адресната лента на браузъра след наклонена черта и ще бъде входът към профила. Например:
Връзка към профила в Facebook
След като сте научили данните за вход, допълнителни действия за възстановяване на достъпа до вашия акаунт могат да се извършват с алгоритъма, описан по-горе.

Ако сте използвали имейл адреса или телефонния си номер за вход, можете също така да помолите приятел да го разгледа в секцията за информация за контакт на вашата страница. Но често се случва потребителите да напуснат това поле празно. В този случай той ще остане само на случаен принцип, за да сортира всички възможни адреси и телефонни номера, надявайки се да намери точния. Няма друг начин.

Вариант 2: Възстановяване на изтритата страница

Има ситуации, при които човек изтрива страницата си във Facebook, поддава се на моментни емоции, а след това го съжалява и иска да върне всичко както беше. За правилното разбиране на проблема потребителят трябва ясно да разграничи две концепции:

 • Деактивиране на профила;
 • Изтриване на профил.

В първия случай потребителят може по всяко време да активира отново профила. Просто влезте в страницата си или влезте в друг ресурс чрез Facebook. Страницата отново ще започне да функционира напълно.

Ако говорим за премахването на страницата, тук имаме предвид пълното изтриване на потребителските данни от сървърите на Facebook. Това е необратим процес. Но за да се избегнат досадни недоразумения, дължащи се на изтриването на сметката, администрацията на социалната мрежа е блокирала възможността незабавно да започне този процес. Първо, потребителят трябва да подаде заявка за премахване на страница. След това има 14 дни, за да вземе окончателно решение. През това време сметката ще бъде в деактивирано състояние и може да бъде активирана отново по всяко време. Но след две седмици няма да се направи нищо.

Повече подробности: Изтриване на Facebook страница

Това са начини за възстановяване на вашия Facebook акаунт. Както виждате, в тях няма нищо трудно. Но за да не загубят напълно данните си, потребителят трябва да бъде внимателен и стриктно да спазва правилата, установени от администрацията на Facebook.