Ако трябва да преглеждате новини и реклами за конкретен регион или автоматично да установите, че координатите на уеб сайта на Yandex не работят правилно, можете сами да коригирате ситуацията.

Инсталиране на местоположение в Yandex

За да промените местоположението си, просто следвайте няколко прости стъпки.

  1. За начало отворете началната страница на Yandex. До секцията с достъп до профила си кликнете върху реда "Настройки" и след това в показаното меню кликнете върху графата "Промяна на град" .
  2. Отворете раздела "Настройки" и отворете елемента "Промяна на града".

  3. След това ще видите настройките на портала Yandex с отворен раздел " Location" . Въведете необходимия град в реда "Град" и кликнете върху "Запазване" .
  4. Въведете и запазете името на града в раздела "Местоположение"

  5. Ако маркирате квадратчето "Дефиниране на град автоматично" , Yandex винаги ще показва информация за непосредственото ви местоположение.
  6. Задаване на отметка пред линията Автоматично определяне на града в раздела Местоположение

  7. След като промените местоположението си, джаджите на първата страница за търсене на Yandex ще покажат актуалните данни за избрания град. Например, ако сте в Украйна, инсталирате всеки град от Русия, след което новините, времето и друга информация ще бъдат насочени към информация от Русия вместо украински.

Сега знаете как да промените района в Yandex и без ненужни действия можете да прегледате емисиите за новини от избрания регион на началната страница на сайта.