Yandex.Zen in Yandex браузър е платформа на интересни новини, статии, коментари, видеоклипове и блогове, базирани на историята на посещенията на сайта ви. Тъй като този продукт е създаден за потребители, не е възможно без възможност за персонализиране и контрол чрез редактиране на показваните връзки.

Конфигурираме Yandex. Dzen

Ако току-що сте започнали да използвате браузъра от Yandex, тогава, когато стартирате за първи път в долната част на началната страница, ще бъдете помолени да активирате това разширение.

 1. В случай, че не сте го използвали преди това, за да го активирате, отворете "Меню" , обозначено с бутона с три хоризонтални ленти, и отворете "Настройки" .
 2. Отидете в Настройки, за да активирате разширението Yandex.Dzen

 3. След това намерете "Настройки на облика " и поставете отметка пред линията "Показване в нов раздел Zen - лента с лични препоръки".
 4. Задаване на квадратче за отметка, за да активирате разширението Yandex.Dzen

 5. Следващият път, когато стартирате браузъра си, ще получите три нови колони на главната страница по-долу. Превъртете надолу, за да отворите още връзки. Ако искате Yandex.DZen да показва повече информация, която ви интересува, след това влезте с един акаунт на всички устройства, които използвате за достъп до интернет.

Разширение Yandex.DZen на стартовата страница на Yandex

Сега нека продължим директно към настройката на разширението Yandex.Den.

Оценка на публикациите

Най-лесният начин за излъчване на информация ще бъде поставянето на връзки на връзките и неразпространение на ресурси. Под всяка статия има палец нагоре и надолу икони. Маркирайте интересни теми с подходящия бутон. Ако не искате да отговаряте на повече статии от определена тема, поставете пръста си надолу.

Харесват и не харесват бутоните в Yandex

По този начин запазвате лентата на Zen от неинтересни заглавия.

Абонирайте се за каналите

Yandex.DZen също има канали за конкретен предмет. Можете да се абонирате за тях, което ще допринесе за по-честата поява на статии от различни секции на канала, но касетата няма да съдържа всеки запис, тъй като Zen ще филтрира вашите предпочитания и тук.

 1. За да се абонирате, изберете канала, който ви интересува, и отворете неговата информационна емисия. Имената се открояват с полупрозрачна рамка.
 2. Отидете на каналите на страницата Yandex. Dzen

 3. На отварящата се страница ще видите реда "Абониране за емисия" . Кликнете върху него, абонаментът ще бъде издаден.
 4. Отидете на абонамента за канала на страницата Yandex.Dzen

 5. За да се отпишете, просто кликнете отново на същото място в реда "Абонирани сте" и новините за този канал ще се показват по-рядко.
 6. Кликвайки върху линията, на която сте абонирани, на страницата Yandex.Den

 7. Ако искате да помогнете на Дзен да разбере бързо вашите предпочитания, отидете на заглавието, което ви интересува, а в левия горен ъгъл кликнете върху връзката "Към лентата" с левия бутон на мишката.
 8. Кликването върху линията В лентата на страницата Yandex.DZen

 9. Преди да отворите страницата за новини на канала, където можете да я блокирате, да не виждате повече от един запис, да маркирате теми, които бихте искали да видите в емисията си за Дзен, или да се оплачете от неподходящи материали.

Channel news feed в Yandex.Dzene

По този начин, независимо и без особени усилия, можете да настроите информационния канал на Yandex.DZen. "Подобно", да се абонирате за предпочитаните от вас заглавия и да следите последните новини и какво ви интересува.