IOS


iPhone е многофункционално устройство, което замества много индивидуални приспособления. По-специално, смартфонът с ябълки може отлично да разпространява мобилния интернет към други устройства - за това е достатъчно само да се извърши малка настройка.

В случай, че имате лаптоп, таблет или друго устройство, което поддържа връзка с точка за достъп до Wi-Fi, можете да го оборудвате с интернет чрез вашия iPhone. За тези цели смартфонът има специален режим на модема.

Включете режима на модема

 1. Отворете настройките за iPhone. Изберете секцията "Режим на модема" .
 2. Режим на модем за iPhone

 3. В колоната "Wi-Fi парола" , ако е необходимо, сменете стандартната парола на свой собствен (трябва да посочите най-малко 8 знака). След това включете функцията за модемния режим - за тази цел преместете плъзгача в активно положение.

Активирайте режима на модема в iPhone

От този момент нататък смартфонът може да се използва за разпространение на Интернет по един от следните три начина:

 • Чрез Wi-Fi. За да направите това от друга притурка, отворете списъка с наличните Wi-Fi точки. Изберете името на текущата точка за достъп и задайте парола за нея. След няколко минути свързването ще бъде направено.
 • Свържете се с точка за WiFi достъп

 • Чрез Bluetooth. Тази безжична връзка може да се използва и за свързване с точка за достъп. Уверете се, че Bluetooth е активиран на iPhone. На друго устройство отворете търсенето на Bluetooth устройства и изберете IPhone. Създайте чифт, след което ще се коригира достъпът до интернет.
 • Свържете се с точка за WiFi достъп през Bluetooth

 • Чрез USB. Метод на свързване, идеален за компютри, които не са оборудвани с Wi-Fi адаптер. Освен това с неговата помощ скоростта на предаване на данни ще бъде малко по-висока, което означава, че интернет ще бъде по-бърз и по-стабилен. За да използвате този метод, компютърът трябва да бъде инсталиран качи , Свържете своя iPhone с компютъра си, отключете го и отговорете положително на въпроса "Доверете се на този компютър?" . Накрая ще трябва да зададете парола.

Свържете се с точка за WiFi достъп през USB

Когато телефонът ще бъде използван като модем, в горната част на екрана ще се появи синя линия, показваща броя на свързаните устройства. С него можете ясно да контролирате кога някой се свързва с телефона.

Активирайте WiFi точка за достъп на iPhone

Ако iPhone няма бутон "Модем режим"

Много потребители на iPhone, които настройват модема за първи път, се изправят пред липсата на този елемент в телефона. Това се дължи на факта, че не са направени необходимите настройки за оператора за притурката. В този случай можете да разрешите проблема, като го напишете ръчно.

 1. Отворете настройките на смартфона. След това трябва да отворите секцията "Клетъчна комуникация" .
 2. Създаване на клетъчни на iPhone

 3. В следващия прозорец изберете "Клетъчна мрежа за данни" .
 4. Мобилна мрежа за данни на iPhone

 5. В прозореца, който се показва, намерете блока на модемния режим . Тук ще трябва да въведете информация в съответствие с оператора, използван на смартфона.

  Настройване на режима на модема на iPhone

  Tele2

  • APN: internet.tele2.ru
  • Потребителско име и парола: Оставете тези полета празни.

  MTS

  • APN: internet.mts.ru
  • Потребителско име и парола: В двете колони въведете "mts" (без кавички)

  най-краткото разстояние

  • APN: internet.beeline.ru
  • Потребителско име и парола: И в двете колони въведете "beeline" (без кавички)

  мегафон

  • APN: интернет
  • Потребителско име и парола: И в двете колони, посочете "gdata" (без кавички)

  За други оператори по правило се определят същите настройки, както при Megafon.

 6. Върнете се в главното меню за настройки - трябва да се покаже елементът "Режим на модема" .

Ако имате проблеми при настройването на модемния режим за iPhone, задайте вашите въпроси в коментарите - ще се опитаме да помогнем при решаването на проблема.