Синхронизирането с отдалечено хранилище е много удобно средство, с което не само можете да запазвате данните от браузъра от неочаквани неуспехи, но и да им предоставяте достъп до собственика на профила от всички устройства с браузъра Opera. Нека да разберем как да синхронизирате отметки, експресни панели, история на посещенията, пароли за сайтове и други данни в браузъра Opera.

Създаване на профил

На първо място, ако даден потребител няма акаунт в Opera, а след това да създаде услуга за синхронизиране, трябва да го създадете. За това отидете в главното меню на Opera, като кликнете върху логото в горния ляв ъгъл на браузъра. В отворения списък изберете елемента "Синхронизация ...".

Отидете в секцията за синхронизиране в Opera

В отворения прозорец в дясната половина на браузъра кликнете върху бутона "Създаване на акаунт".

Отидете, за да създадете профил в Opera

След това се отваря формуляр, в който всъщност трябва да въведете вашите данни, а именно имейл адрес и парола. Не е нужно да потвърждавате електронната клетка, но е желателно да въведете истинския адрес на едно и също място, а след това да имате възможност в случай на загуба на паролата да го възстановите. Паролата се въвежда случайно, но съдържа най-малко 12 знака. Желателно е това да е сложна парола, която включва букви в различни регистри и номера. След като въведете данните, кликнете върху бутона "Създаване на профил".

Създайте си профил в Opera

Поради това профилът е създаден. На последния етап в новия прозорец потребителят просто трябва да кликне върху бутона "Синхронизация".

Синхронизиране в Opera

Има синхронизиране на данните от браузъра на Opera с отдалечено хранилище. Сега потребителят ще има достъп до тях от всяко устройство, на което е достъпна Opera.

Влезте в профила си

Сега нека разберем как да влезете в профила за синхронизация, ако вече има потребител, който да синхронизира данните от Opera от друго устройство. Както и в предишното време, отидете в главното меню на браузъра в секцията "Синхронизация ...". Но сега, в появяващия се прозорец, кликнете върху бутона "Вход".

Влезте в акаунт в Opera

В отворената форма въведете адреса на полето за електронна поща и въведената по време на регистрацията парола. Кликнете върху бутона "Вход".

Влезте в Opera

Има синхронизация с хранилището за дистанционни данни. Това означава, че маркерите, настройките, историята на посетените страници, паролите за сайтове и други данни се допълват в браузъра от тези, които се намират в хранилището. От своя страна информацията от браузъра се изпраща в хранилището и актуализира данните там.

Синхронизацията е активирана в Opera

Настройки за синхронизиране

Освен това можете да изпълнявате някои настройки за синхронизиране. За да направите това, вече трябва да сте в профила си. Отворете менюто на браузъра и изберете елемента "Настройки". Или натиснете Alt + P.

Отворете настройките на браузъра на Opera

В прозореца за настройки, който се отваря, отидете в подраздел "Браузър".

Отидете в секцията "Браузър" в Opera

След това в блока за настройки "Синхронизация" кликнете върху бутона "Разширена настройка".

Отворете Настройките за разширено синхронизиране на Opera

В прозореца, който се отваря, като поставите квадратчетата за отметка над определени елементи, можете да определите кои данни да се синхронизират: отметки, отворени раздели, настройки, пароли, история. По подразбиране всички тези данни се синхронизират, но потребителят може да деактивира синхронизацията на всеки елемент отделно. Освен това можете веднага да изберете нивото на шифроване: да шифровате само паролите на сайтове или всички данни. Първата опция е зададена по подразбиране. След като направите всички настройки, кликнете върху бутона "OK".

Разширени настройки за синхронизиране за Opera

Както можете да видите, процедурата за създаване на профил, настройките му и процесът на синхронизация са прости в сравнение с други подобни услуги. Това ви позволява да имате лесен достъп до всичките си данни за Opera от всяко място, където има определен браузър и интернет.