Автоматизираната компютърна работа значително спестява времето на потребителя, освобождавайки го от ръчна работа. Когато компютърът е включен, е възможно да зададете списък с програми, които да се стартират независимо всеки път, когато устройството е включено. Това значително опростява взаимодействието с компютъра, което вече е на етапа на включването му, позволява да сте наясно с уведомленията за същите тези програми.

Въпреки това, на стари и работещи системи, толкова много програми се зареждат в автоматичен, че компютърът може да се включи за невероятно дълго време. Разтоварвайте ресурсите на устройството, така че да се използват за стартиране на системата, а не за програми, помощ за забрана на ненужните записи на автор. За тези цели има софтуер и инструменти на трети страни в самата операционна система.

Деактивиране на автор на вторични програми

Тази категория включва програми, които не започват да работят веднага след стартирането на компютъра. В зависимост от предназначението на устройството и спецификата на дейността зад него, основните програми могат да включват социални програми, антивируси, защитни стени, браузъри, хранилища за облаци и пароли. Всички останали програми трябва да бъдат премахнати от стартирането, с изключение на тези, които наистина са необходими на потребителя.

Метод 1: Автори

Тази програма е неоспорим авторитет в областта на управлението на стартирането. С невероятно малък размер и елементарен интерфейс, Autoruns за секунди, ще сканира абсолютно всички налични области и ще направи подробен списък с записите, които са отговорни за изтеглянето на конкретни програми и компоненти. Единственият недостатък на програмата - английският интерфейс, което е дори недостатък, поради лекотата на използване.

 1. Изтеглете архива с програмата, разархивирайте го на всяко удобно място. Тя е напълно преносима, не изисква инсталация в системата, т.е. не оставя ненужни следи и е готова да работи от момента на разопаковане на архива. Стартирайте файловете Autoruns или Autoruns64 в зависимост от размера на вашата операционна система.
 2. Преди да отворим главния прозорец на програмата. Ще трябва да изчакате няколко секунди, докато Autoruns съставя подробни списъци с програми на автора във всички системни щриховки.
 3. Основният прозорец на програмата Autoruns

 4. В горната част на прозореца има раздели, където всички намерени записи ще бъдат представени от категориите на стартовите сайтове. Първият раздел, който е отворен по подразбиране, показва списък на всички записи наведнъж, което може да затрудни неопитен потребител. Ще се заинтересуваме от втория раздел, наречен "Логване" - съдържа авторските записи за тези програми, които се появяват директно, когато някой потребител навлезе на работния плот, когато компютърът е включен.
 5. Избор на необходимата категория за управление на стартирането на Autoluns

 6. Сега трябва внимателно да прегледате списъка, предоставен в този раздел. Деактивирайте програми, които не се нуждаете веднага след стартиране на компютъра. Записите почти съвпадат с името на самата програма и имат нейната икона, така че ще бъде много трудно да се направи грешка. Не деактивирайте компоненти и записи, за които не сте сигурни. Желателно е да деактивирате записите и да не ги изтривате (можете да ги изтриете, като кликнете с десния бутон на мишката върху заглавието и изберете елемента "Изтриване" ). Ще бъде ли внезапно удобно?

Управлявайте автоматично зареждане на програми в избраната категория в Автоматично управление

Промените влизат в сила незабавно. Внимателно проверете всеки запис, изключете ненужните елементи и рестартирайте компютъра. Скоростта на натоварването му трябва да се увеличи значително.

Програмата има огромен брой раздели, които са отговорни за всички видове автоматично разглеждане на различни компоненти. Използвайте тези инструменти внимателно, за да не изключите изтеглянето на важен компонент. Деактивирайте само тези записи, които са сигурни.

Метод 2: Системна опция

Вграденият инструмент за управление на автоматично зареждане е също много ефективен, но не толкова подробен. За да изключите автоматичното зареждане на основните програми, тя ще направи всичко възможно, освен това е лесна за използване.

 1. Натиснете едновременно бутоните "Win" и "R" на клавиатурата. Тази комбинация ще стартира малък прозорец с низ за търсене, където искате да напишете msconfig , след което щракнете върху бутона "OK" .
 2. Пускане на вградения инструмент с помощта на диалоговия прозорец "Изпълнение" в Windows 7

 3. Отваря се инструментът "Системна конфигурация" . Ще се заинтересуваме от раздела "Стартиране" , който трябва да кликнете веднъж. Потребителят ще види подобен интерфейс, както при предишния метод. Необходимо е да махнете отметката от програмите, които не са ни необходими при стартиране.
 4. Програми за стартиране в системната конфигурация в Windows 7

 5. След като завършите настройките в долната част на прозореца, кликнете върху бутоните "Прилагане" и "ОК" . Промените влизат в сила веднага, рестартирайте визуално, за да оцените скоростта на вашия компютър.

Инструментът, вграден в операционната система, предоставя само основен списък от програми, които могат да бъдат деактивирани. За по-фина настройка и детайлна настройка, трябва да използвате софтуер на трети страни, а автоматиците могат да го направят перфектно.

Това също така ще помогне да се преодолеят неизвестни рекламни програми, които са направили своя път към компютъра на небрежен потребител. Не забранявайте по никакъв начин стартирането на програми за сигурност - това значително ще разклати цялата сигурност на вашето работно пространство.