Всяко приложение, услуга или задача, което се изпълнява на персонален компютър, има своя собствена точка на стартиране - момента, в който се стартира приложението. Всички задачи, които стартират автоматично при стартиране на операционната система, имат свой собствен запис при стартиране. Всеки напреднал потребител знае, че когато стартира автоматичен софтуер, той започва да консумира определено количество RAM и да зарежда процесора, което неизбежно води до забавяне на стартирането на компютъра. Следователно, контролът върху записите в стартирането е много належаща тема, но не всяка програма е в състояние да провери всички точки на зареждане.

Autorun е полезност, която трябва да бъде в арсенала на човек, който има практически подход към управлението на своя компютър. Този продукт, както се казва, "в основата на" операционната система - никакво приложение, услуга или драйвер не може да се скрие от всемогъщото дълбоко сканиране на автони. В тази статия функциите на тази програма ще бъдат обсъдени подробно.

възможности

- Показва пълен списък с програми, задачи, услуги и драйвери, компоненти на приложението и елементи от контекстното меню, както и джаджи и кодеци.
- Посочете точното местоположение на стартираните файлове, как и в какъв ред те се стартират.
- Откриване и показване на скрити входни точки.
- Забраняване на стартирането на всеки открит запис.
- Не се изисква инсталация, в архива има два изпълними файла, предназначени за двата битове на операционната система.
- Анализ на друга операционна система, инсталирана на същия компютър или на подвижна сменяема носител.

За максимална ефективност, програмата трябва да бъде изпълнена от името на администратора - затова ще има достатъчно привилегии за управление на потребителски и системни ресурси. Също така, са необходими повишени права за анализ на точките на автор на друга операционна система.

Общ списък на откритите записи

Това е стандартен прозорец на приложение, който ще се отвори веднага, когато стартирате. Той ще покаже абсолютно всички записи, които бяха намерени. Списъкът е доста впечатляващ, тъй като за организацията му програмата, при отваряне, е замислена за минута или две, внимателно сканиране на системата.

Прозорецът на програма "Авторски права"

Този прозорец обаче е по-подходящ за тези, които знаят точно какво търсят. При такава маса е много трудно да се отдели конкретен запис, така че разработчиците са разпределили всички записи на отделни раздели, описанието на които ще видите по-долу:

- Logon - това ще покаже софтуера, който самите потребители са добавили към стартирането по време на инсталацията. Като премахнете отметките, можете да ускорите времето за изтегляне, като изключите програми, които не са необходими веднага след стартирането.

- Explorer - можете да видите кои елементи от контекстното меню се показват, когато щракнете върху файл или папка на десния бутон на мишката. Когато инсталирате голям брой приложения, контекстното меню е претоварено, което затруднява намирането на желания елемент. С Автоматиците можете лесно да почистите менюто с десен бутон.

- Internet Explorer носи информация за инсталираните и пуснати модули в стандартен интернет браузър , Това е постоянна цел на злонамерени програми, които се опитват да проникнат в системата чрез нея. За да проследявате злонамерени вписвания в автомата, можете да преминете през неизвестен програмист, да го деактивирате или напълно да изтриете.

- Услуги - преглед и управление на автоматично свалени услуги, създадени от операционната система или софтуера на трета страна.

- Драйвери - драйвери от системата и трета страна, любимо място за сериозни вируси и руткитове. Не им давайте никакъв шанс - просто ги изключете и отстранете.

- Планирани задачи - тук можете да намерите списък на планираните задачи. Много програми осигуряват себе си автор по този начин чрез планираните действия.

- Image Hijacks - информация за символните дебъгери на отделните процеси. Често там можете да намерите записи за изпълняваните файлове с разширение .exe.

- Appinit DLLs - автоматично регистрирани DLL файлове, най-често система.

- Известни DLL файлове - тук можете да намерите DLL-файловете, посочени от инсталираните програми.

- Boot Execute - приложения, които ще бъдат стартирани на ранен етап от стартирането на операционната система. Обикновено планираното дефрагментиране на системните файлове става тук, преди Windows обувки.

- Winlogon Notifications е списък на DLLs, които се задействат като събития при рестартиране, изключване на компютъра, както и излизане или влизане на потребителя в системата.

- Winsock Providers - OS взаимодействие с мрежови услуги. Понякога библиотеките на brandmauer или antivirus попадат на място.

- Доставчици на LSA - проверка на потребителските права и управление на техните настройки за сигурност.

- Монитори за печат - присъстват в системните принтери.

- Gadgets от страничната лента - списък на притурките, инсталирани от системата или потребителя.

- Office - допълнителни модули и приставки за офис програми.

С всеки открит запис Автономите могат да изпълняват следните действия:
- Проверка на издателя, наличността и автентичността на електронния подпис.
- Щракнете двукратно, за да проверите точката за автоматично стартиране в системния регистър или файловата система.
- Проверете файла на Virustotal и лесно да определите дали е злонамерен.

Към днешна дата Автоматичните устройства са един от най-модерните инструменти за управление на автоматичното управление. Изпълнявайки се под администраторски акаунт, тази програма може да проследява и деактивира абсолютно всеки запис, ускорявайки времето за зареждане на системата, премахвайки товара по време на текущата операция и защитавайки потребителя от включването на злонамерен софтуер и драйвери.