Сензорът за близост е инсталиран в почти всички произведени в момента смартфони с операционна система Android. Това е полезна и удобна технология, но ако трябва да го изключите, благодарение на отвореността на Android OS, можете да го направите без никакви проблеми. В тази статия ще ви разкажем как да изключите този сензор. Нека да започнем!

Изключване на сензора за близост в Android

Сензорът за близост позволява на смартфона да определи колко близко едно нещо е на екрана. Има два вида подобни устройства - оптични и ултразвукови - но те ще бъдат описани в друга статия. Този елемент на мобилното устройство изпраща сигнал до своя процесор, че е необходимо да изключите екрана, когато държите телефона до ухото си по време на разговор, или дава командата да пренебрегва бутона за отключване, ако смартфонът е в джоба ви. Обикновено той се инсталира в същата област като говоримия говорител и предната камера, както е показано на снимката по-долу.

Предния панел на смартфона

Поради счупване или прах, сензорът може да започне да се държи неправилно, например в средата на разговора, изведнъж включете екрана. Поради това може случайно да натиснете бутон на сензорния екран. В този случай можете да го деактивирате по два начина: като използвате стандартните настройки за Android и едно приложение от трета страна, създадено за управление на различни функции на смартфона. Всичко това ще бъде обсъдено по-долу.

Метод 1: Свобода

Най- Пазар на Google Play Можете да намерите много приложения, които помагат да се справят с задачите, поставени от обикновен потребител на смартфон. Този път програмата Sanity ще ни помогне, която е специализирана в промяната на "железните" параметри на телефона - вибрации, камери, сензори и т.н.

Изтеглете здравословно състояние от Google Play Market

 1. Инсталирайте приложението на устройството си с Android и го стартирайте. В него натискаме раздела "Близост" .

  Въведете менюто с параметри за приближаване в програмата Sanity

 2. Поставете отметка пред елемента "Изключете в близост" и се радвайте на завършената задача.

  Деактивиране на сензора за близост в приложението Sanity

 3. Препоръчително е да рестартирате телефона, за да влезе в сила новите настройки.

Метод 2: Настройки на системата за Android

Този метод е най-предпочитан, тъй като всички действия ще се появят в стандартното меню за настройки на операционната система Android. Следващите инструкции използват смартфон с корпус MIUI 8, така че елементите на интерфейса на устройството ви може да се различават леко, но последователността от действия ще бъде почти същата, без значение кой стартер използвате.

 1. Отворете "Настройки" , изберете "Системни приложения" в тях.

  Отваряне на менюто Системни приложения в настройките за Android

 2. Намираме реда "Обаждания" (в някои черупки на Android, името "Телефон" е намерено ), кликнете върху него.

  Отваряне на системното приложение Показва Android

 3. Докоснете елемента "Входящи повиквания" .

  Отворете раздела Входящи повиквания в настройките за Android

 4. Остава само да се преведе лостът "Сензор за близост" в неактивно състояние. Можете да направите това, като кликнете върху него.

  Превключвател на сензора за близост в Android

заключение

В някои случаи е разумно да изключите сензора за близост, например, ако сте сигурни, че проблемът е само в него. Препоръчваме в случай на технически проблеми с устройството да се свържете с нашия уеб сайт или с техническата поддръжка на производителя на смартфона. Надяваме се, че нашият материал е помогнал за решаването на този проблем.