Актуализациите на различни софтуерни продукти често са там, че не винаги е възможно да ги следите. Именно поради остарели версии на софтуера Adobe Flash Player може да бъде блокиран. В тази статия ще разгледаме как да отключите Flash Player.

Актуализиране на драйверите

Възможно е проблемът с Flash Player да се дължи на факта, че устройството ви е остаряло аудио или видео драйвери. Затова е добре да актуализирате софтуера до най-новата версия. Можете да направите това ръчно или с помощта на специална програма - Driver Pack Solution.

Актуализиране на браузъра

Освен това грешката може да е, че имате остаряла версия на браузъра. Можете да актуализирате браузъра на официалния сайт или в настройките на браузъра.

Как да актуализираме Google Chrome

1. Започнете браузъра и в горния десен ъгъл намерете иконата на индикатора с три точки.

Индикаторът на Google Chrome

2. Ако иконата е зелена, вие сте на разположение за 2 дни; оранжев - 4 дни; червено - 7 дни. Ако индикаторът е сив, тогава имате най-новата версия на браузъра.

3. Кликнете върху индикатора и в отвореното меню изберете елемента "Актуализиране на Google Chrome", ако има такъв.

4. Рестартирайте браузъра.

Как да актуализирате Mozilla Firefox

1. Стартирайте браузъра и в раздела с менюто, който се намира в горния десен ъгъл, изберете "Помощ" и след това "O Firefox".

Менюто на Mozilla Firefox

2. Сега ще видите прозорец, където можете да видите вашата версия на Mozilla и, ако е необходимо, автоматично да започнете да актуализирате браузъра.

Актуализация на Mozilla Firefox

3. Рестартирайте браузъра.

Що се отнася до другите браузъри, те могат да бъдат актуализирани, като инсталирате актуализираната версия на програмата върху вече инсталираната. И това важи и за описаните по-горе браузъри.

Flash Update

Опитайте се също да актуализирате Adobe Flash Player. Можете да го направите на официалния сайт на разработчиците.

Официален сайт на Adobe Flash Player

Вирусна заплаха

Възможно е ви да сте взели вируса някъде или просто сте отишли ​​на сайт, който представлява заплаха. В този случай напуснете сайта и проверете системата, като използвате антивирус.

Надяваме се, че поне един от горепосочените методи ви е помогнал. В противен случай най-вероятно ще трябва да изтриете Flash Player и браузъра, в който не работи.