Всеки софтуер, инсталиран на компютъра, трябва да бъде актуализиран своевременно. Същото важи и за приставките, инсталирани в браузъра Mozilla Firefox. За информация как да актуализирате приставките за този браузър вижте статията.

Приставките са изключително полезни и незабележими инструменти за браузъра Mozilla Firefox, което ще ви позволи да показвате различно съдържание в Интернет. Ако плъгините не се актуализират своевременно в браузъра, вероятността е, че в крайна сметка ще спрат да работят в браузъра.

Как да актуализирате плъгини в Mozilla Firefox?

В Mozilla Firefox има два вида приставки - тези, които са вградени в браузъра по подразбиране и тези, които потребителят инсталира.

За да видите списък с всички приставки, кликнете в горния десен ъгъл на иконата на менюто на интернет браузъра и в изскачащия прозорец отидете в раздела "Добавки" .

Проверка на плъгини в Mozilla Firefox

В лявата част на прозореца отидете в секцията "Plugins" . Екранът показва списъка с приставки, инсталирани в Firefox. Plug-ins, които изискват незабавни актуализации, Firefox ще поиска незабавно актуализиране. За да направите това, в близост до плъгина ще намерите бутона "Update Now" .

Проверка на плъгини в Mozilla Firefox

В случай, че искате да актуализирате всички стандартни плъгини, предварително инсталирани в Mozilla Firefox наведнъж, просто трябва да актуализирате интернет браузъра.

Как да актуализирате браузъра Mozilla Firefox

В случай, че трябва да актуализирате приставка на трета страна, т.е. този, който сте инсталирали сами, ще трябва да проверите за актуализации в менюто за управление на софтуера. Например, за Adobe Flash Player, можете да направите това по следния начин: отворете менюто "Контролен панел" , след което отворете секцията "Flash Player" .

Проверка на плъгини в Mozilla Firefox

В раздела "Актуализации" има бутон "Провери сега" , който ще започне да търси актуализации и в случай, че те бъдат открити, трябва да ги инсталирате.

Проверка на плъгини в Mozilla Firefox

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да актуализирате приставките за Firefox.