Mozilla Firefox - активно разработване на уеб браузър, който с всяка актуализация получава всички нови подобрения. И за да се гарантира, че потребителите получават нови функции на браузъра и подобрена сигурност, разработчиците редовно пускат актуализации.

Как да актуализирате Firefox

Всеки потребител на браузъра Mozilla Firefox трябва винаги да инсталира нови актуализации за този браузър. Това се дължи не толкова на появата на нови възможности за браузър, но и на факта, че много вируси са насочени специално към поражението на браузърите, а с всяка нова актуализация на Firefox разработчиците премахват всички открити недостатъци в безопасност.

Метод 1: Диалоговият прозорец за Firefox

Един лесен начин да проверите за актуализации и да разберете текущата версия на браузъра е чрез менюто за помощ в настройките.

 1. Кликнете върху бутона за меню в горния десен ъгъл. Изберете "Помощ" от падащия списък.
 2. Помощ в Mozilla Firefox

 3. В същата област се появява друго меню, в което ще трябва да кликнете върху елемента "About Firefox" .
 4. Всичко за Firefox в Mozilla Firefox

 5. На екрана ще се отвори прозорец, в който браузърът ще започне да търси нови актуализации. Ако те не са намерени, ще видите съобщението "Най-новата версия на Firefox е инсталирана . "

  Диалогов прозорец за версията на браузъра в Mozilla Firefox

  Ако браузърът открие актуализации, той веднага ще започне да ги инсталира и след това ще трябва да рестартирате Firefox.

Метод 2: Активиране на автоматичните актуализации

Ако трябва да изпълнявате горната процедура ръчно всеки път, можете да заключите, че функцията за автоматично търсене и инсталиране на актуализации е деактивирана в браузъра ви. За да потвърдите това, направете следното:

 1. Кликнете в горния десен ъгъл на бутона за меню и в прозореца, който се показва, отидете в секцията "Настройки" .
 2. Меню за настройки в Mozilla Firefox

 3. В раздела "Общи" превъртете надолу до секцията "Актуализации на Firefox" . Маркирайте точката "Автоматично инсталиране на актуализации" . Освен това можете да отметнете елементите "Използване на услугата на заден план за актуализации" и "Автоматично актуализиране на търсещите машини" .
 4. Конфигуриране на автоматичните актуализации чрез настройките в Mozilla Firefox

Активирайки автоматичната инсталация на актуализации в Mozilla Firefox, ще предоставим на вашия браузър най-добрата производителност, сигурност и функционалност.