Navigator Explay на различни модели днес е едно от най-добрите устройства от този тип. За правилното му функциониране може да е необходимо да актуализирате ръчно софтуера, изтеглянето му от официалния сайт. В тази статия ще обсъдим всички нюанси на инсталирането на нов фърмуер.

Актуализиране на софтуера на навигатора Explay

Поради факта, че фърмуерът Navitel се използва в навигационните машини Explay, описаният по-долу процес по много начини е подобен на инсталирането на актуализации за някои други устройства. Ако желаете, можете също да прочетете общата статия по темата.

Вижте също:
Актуализиране на Navitel на картата с памет
Навигатор за актуализация на навигатора
Актуализиране на навигатора Prology

Метод 1: Ръчна инсталация

Най-универсалният и в същото време сложен метод за актуализиране на фърмуера на навигатора Explay е да изтеглите и добавите необходимите файлове към флаш-паметта. Освен това, в този случай, ще трябва да изтеглите не само, но и да активирате новия софтуер на устройството.

Отидете на страницата за вход на уеб сайта на Navitel

Стъпка 1: Изтеглете софтуер

 1. За този подход ще трябва да се регистрирате на уеб сайта на Navitel или да влезете в съществуващ профил. Процедурата за създаване на нов профил изисква потвърждение, като кликнете върху специална връзка.
 2. Регистриране на нов профил на уеб сайта на Navitel

 3. Докато сте в профила си, кликнете върху блока "Моите устройства (актуализации)" .
 4. Придвижете се до Изтегляне на устройства на сайта на Navitel

 5. Ако преди това не сте посочили желаното устройство, добавете го чрез съответната връзка.
 6. Не Explay устройства на сайта на Navitel

 7. Тук ще трябва да посочите името на модела на използваното устройство и лицензионния ключ.
 8. Добавяне на устройство за експортиране към сайта на Navitel

 9. В някои случаи можете да използвате файла с лицензния ключ, който се намира на посочения път на флаш-паметта.

  NavitelContentLicense

 10. Добавяне на клавиш Explay на сайта на Navitel

 11. Ако сте направили всичко точно според инструкциите, когато отидете в секцията "Моите устройства" , в списъка ще се появи желаният навигатор. В секцията "Актуализиране" кликнете върху връзката "Налични актуализации" и запазете архива на компютъра си.
 12. Преход за изтегляне на фърмуера за Explay

Стъпка 2: Прехвърляне на фърмуера

 1. Свържете USB флаш устройство към компютъра от устройството си Explay или го свържете с USB кабел в режим USB FlashDrive .

  Вижте също: Как да свържете карта с памет към компютър

 2. Използване на четец на карти за свързване на флаш устройство

 3. Освен това се препоръчва да се дублират папки и файлове на Flash устройството, за да се възстановят в случай на непредвидени трудности.
 4. Копиране на папката NaviOne на флаш устройство

 5. Разопаковайте архива с новия фърмуер и копирайте съдържанието на USB флаш устройството от навигатора. В този случай трябва да потвърдите процедурата за сливане и замяна на съществуващи файлове.
 6. Подмяна на файлове на фърмуера за експортиране на флаш устройство

След приключените действия, фърмуерът ще бъде актуализиран и навигаторът може да бъде използван отново. Понякога обаче е необходимо да актуализираме картите, които описахме в друга статия на сайта.

Вижте също: Как да актуализирате картите на Explay navigator

Метод 2: Автоматична инсталация

В случай на автоматична инсталация на актуализации за фърмуера на навигатора Explay, трябва само да изтеглите специална програма и да изпълните няколко прости стъпки. В този случай ще трябва да свържете компютъра и навигатора един с друг, като използвате USB кабела, предоставен в комплекта.

Отидете на официалния уебсайт на Navitel

Стъпка 1: Изтеглете програмата

 1. Отворете началната страница на ресурса на предоставената връзка и в секцията "Поддръжка" кликнете върху бутона "Актуализиране на навигационния" .
 2. Отворете раздела с програмата за експортиране на навигатора

 3. В блок "Системни изисквания" кликнете върху бутона "Изтегляне" и след това изберете местоположението на компютъра, където ще бъде запазен инсталационния файл на програмата за актуализация.
 4. Изтегляне на програмата за актуализиране на навигатора Explay

 5. Кликнете два пъти с левия бутон на мишката върху изтегления файл и, следвайки препоръките на стандартния инсталатор, инсталирайте програмата.
 6. Инсталиране на програмата за актуализиране на навигатора Explay

 7. Изчакайте, докато процесът на разопаковане приключи, проверете квадратчето "Изпълни" и кликнете върху бутона "Завършване" . Също така можете да отворите самата програма за актуализиране, като използвате иконата на работния плот.
 8. Инсталирана програма за актуализиране на навигатора Explay

Стъпка 2: Актуализация на фърмуера

 1. Преди да стартирате софтуера, за да актуализирате фърмуера, свържете своя навигатор Explay към компютъра. Това трябва да се извърши в режим USB FlashDrive .
 2. Свързване на Explay Navigator към компютър

 3. След кратка процедура за проверка за актуализации, ще бъдете помолени да инсталирате най-новата версия на софтуера в браузъра си.
 4. Процес на търсене на фърмуера на Navitel

 5. Използвайте бутона с иконата "Update", за да започнете процеса на подмяна на фърмуера.

  Забележка: В случай на актуализиране на карти всички стари ще бъдат изтрити.

 6. Отидете на актуализацията на фърмуера Navitel Explay

 7. Следвайте стандартните подкана за инсталиране. В края на актуализацията можете да деактивирате навигатора за по-нататъшна употреба.

Усъвършенстваният подход ще ви позволи да актуализирате фърмуера на устройството, като минимизирате възможността за неговия отказ поради неправилни действия. Въпреки това, дори и предвид това, трябва да се подхожда внимателно през цялата процедура.

заключение

Всеки представен метод ще ви позволи да актуализирате софтуера на навигатора Explay, но в крайна сметка трябва да направите своя избор, ръководен от модела на устройството и от вашите собствени предпочитания. В случай на въпроси ще се радваме да им отговорим в коментарите.