Нормалната работа на мрежовия рутер е невъзможна без подходящо фърмуерно устройство. Производителите препоръчват да се използват най-новите версии на софтуера, тъй като актуализациите носят със себе си не само корекция на грешки, но и нови функции. По-долу ще Ви информираме как да изтеглите актуализирания фърмуер към маршрутизатора D-Link DIR-300.

Методите на фърмуера на D-Link DIR-300

Софтуерът на разглеждания маршрутизатор се актуализира по два начина - автоматичен и ръчен. В технически смисъл методите са напълно идентични - и двете могат да се използват, но трябва да бъдат изпълнени няколко условия за успешна процедура:

 • Маршрутизаторът трябва да е свързан към компютър с включения кабел за връзка;
 • По време на надстройването трябва да избягвате изключването както на компютъра, така и на самия маршрутизатор, тъй като последният може да се провали поради неправилен фърмуер.

Уверете се, че тези условия са изпълнени, и преминете към един от начините, разгледани по-долу.

Метод 1: Автоматичен режим

Актуализирането на софтуера в автоматичен режим спестява време и труд и изисква само стабилна интернет връзка, освен при описаните по-горе условия. Обновяването се извършва, както следва:

 1. Отворете уеб интерфейса на рутера и разгънете раздела Система , в който изберете опцията Софтуерна актуализация .
 2. Започнете процедурата на автоматичния фърмуер рутер d-link dir-300

 3. Намерете блок, наречен Отдалечено актуализиране . В него трябва да отметнете елемента "Проверете автоматично за актуализации" или да използвате бутона "Проверка за актуализации" .
 4. Проверете за актуализации на автоматичния фърмуер d-link dir-300 рутер

 5. Ако бъдат открити актуализации на фърмуера, ще получите известие под адреса на сървъра за актуализиране. В този случай бутонът "Прилагане на настройките" ще стане активен - щракнете върху него, за да стартирате актуализацията.

Стартирайте d-link dir-300 автоматичен фърмуер

Останалата част от операцията се извършва без намеса на потребителя. Това ще отнеме известно време, от 1 до 10 минути в зависимост от скоростта на интернет връзката. Имайте предвид, че в процеса на актуализиране на фърмуера, събитията могат да се появят под формата на мрежово изключване, въображаемо закачване или рестартиране на рутера. При обстоятелствата на инсталирането на нов системен софтуер е нормален феномен, така че не се притеснявайте и просто чакайте края.

Метод 2: Местен метод

Някои потребители намират ръчния режим на надстройване на фърмуера по-ефективен от автоматичния метод. И двата метода са доста надеждни, но неоспоримото предимство на ръчната версия е възможността за ъпгрейд без активна интернет връзка. Независимата инсталация на най-новия софтуер за рутера има следната последователност от действия:

 1. Определете хардуерната редакция на маршрутизатора - номерът е посочен на стикер, който се намира в долната част на устройството.
 2. Как да разберете хардуерната версия на маршрутизатора d-link dir-300

 3. Продължете напред от тази връзка на производителя на сървъра за изтегляне на FTP и намерете папката с файловете на вашето устройство. За удобство можете да натиснете Ctrl + F , въведете dir-300 в полето за търсене.

  Изберете фърмуер за маршрутизатора d-link dir-300

  Внимание! DIR-300 и DIR-300 с индекси A, C и NRU са различни устройства и техният фърмуер не е взаимозаменяем!

  Отворете папката и отидете в подпапка "Firmware" .
  Firmware за изтегляне на каталог за d-link dir-300 рутер
  След това изтеглете желания фърмуер във формат BIN на всяко подходящо място на вашия компютър.

 4. Изтеглете фърмуера за маршрутизатора d-link dir-300

 5. Отворете секцията за актуализиране на фърмуера (стъпка 1 от предишния метод) и разгледайте блока "Местна актуализация" .
  Ръчни опции за фърмуера на d-link dir-300 рутер в уеб интерфейса
  Първо трябва да изберете файла на фърмуера - кликнете върху бутона "Преглед" и отидете до директорията с преди това изтегления BIN файл чрез "Explorer" .
 6. Изберете файла за ръчен фърмуер d-link dir-300 рутер в уеб интерфейса

 7. Използвайте бутона "Update", за да стартирате процедурата за надстройване на софтуера.

Стартирайте ръчно актуализиране на firmware на d-link dir-300 в уеб интерфейса

Както при автоматичната актуализация, не се изисква по-нататъшно участие на потребителя в процеса. Тази опция се характеризира и с функциите на процеса на надстройване, така че не се притеснявайте, ако маршрутизаторът не реагира или интернет или Wi-Fi изчезват.

Това е мястото, където нашата история за фърмуера на D-Link DIR-300 приключи - както виждате, няма нищо трудно в тази манипулация. Единствената трудност може да бъде да изберете правилния фърмуер за конкретна ревизия на устройството, но това трябва да се направи, тъй като инсталирането на погрешна версия ще постави рутера в неизправност.