Ефективността на маршрутизаторите зависи от наличието на правилния фърмуер. "Извън кутията" повечето от тези устройства не са оборудвани с най-функционалните решения, но ситуацията може да се промени, като се инсталира най-новата версия на системния софтуер.

Как да включите маршрутизатора D-Link DIR-620

Процесът на мигане на въпросния маршрутизатор не е твърде различен от останалите устройства на компанията D-Link, както по отношение на общия алгоритъм на действията, така и по отношение на сложността. В началото ще очертаем две основни правила:

 • Изключително нежелателно е процесът на актуализиране на системния софтуер на рутера да се стартира по безжична мрежа: такава връзка може да е нестабилна и да доведе до грешки, които могат да деактивират устройството;
 • Силата на рутера и на целевия компютър по време на фърмуера не трябва да се прекъсва, затова е препоръчително да свържете двете устройства към непрекъсваемото захранване, преди да започнете манипулацията.

Действителната процедура за актуализиране на фърмуера за повечето модели D-Link се извършва по два начина: автоматичен и ръчен. Но преди да разгледаме и двете, ние отбелязваме, че в зависимост от инсталираната версия на фърмуера, външният вид на конфигурационния интерфейс може да се различава. Старата версия изглежда познато на потребителите на продуктите на D-Link:

Стар интерфейс на d-link dir-620 рутер

Новата версия на интерфейса изглежда по-модерна:

Нов интерфейс за маршрутизатор d-link dir-620

Функционално и двата вида конфигуратори са идентични, само местоположението на някои контроли е различно.

Метод 1: Актуализация на отдалечения фърмуер

Най-лесният вариант да получите най-новия софтуер за маршрутизатора ви е да оставите устройството да го изтеглите и инсталирате сами. Извършвайте действия съгласно този алгоритъм:

 1. Отворете уеб интерфейса на маршрутизатора. На стария "бял", намерете елемента "Система" в главното меню и го отворете, след което кликнете върху опцията "Софтуерна актуализация" .
  Отворете актуализацията на софтуера в стария интерфейс за фърмуера на маршрутизатора d-link dir-620

  В новия "сив" интерфейс първо кликнете върху бутона "Разширени настройки" в долната част на страницата.
  Отворете разширените настройки в новия интерфейс за фърмуера d-link router dir-620

  След това намерете блок за опции "Система" и кликнете върху връзката "Софтуерни актуализации" . Ако тази връзка не е видима, кликнете върху стрелката в блока.
  Отворете актуализацията на софтуера в новия интерфейс за фърмуера на маршрутизатора d-link dir-620

  Тъй като по-нататъшните действия са еднакви и за двата интерфейса, ще използваме по-бялата версия на потребителите.

 2. За дистанционно актуализиране на фърмуера се уверете, че елементът "Проверка за актуализации автоматично" е проверен. Освен това можете ръчно да проверите за най-новия фърмуер, като кликнете върху бутона "Провери за актуализации" .
 3. Проверете за актуализации на фърмуера за маршрутизатора d-link dir-620

 4. Ако има по-нова версия на софтуера за маршрутизатора на сървъра на производителя, ще видите съответното известие под реда с адреса. За да стартирате процедурата за актуализиране, използвайте бутона "Прилагане на настройките" .

Стартирайте дистанционна актуализация на фърмуера за маршрутизатора d-link dir-620

Сега остава само да се изчака завършването на манипулацията: устройството ще предприеме всички необходими действия сами. Може да има проблеми с интернет или безжична мрежа в процеса - не се притеснявайте, това е нормално при актуализирането на фърмуера на всеки рутер.

Метод 2: Актуализация на локалния софтуер

Ако не е налице автоматична актуализация на фърмуера, винаги можете да използвате местен метод за надстройване на фърмуера. Следвайте стъпките по-долу:

 1. Първото нещо, което трябва да знаете преди инсталирането на рутер, е неговата хардуерна ревизия: електронното уплътнение на устройството е различно за устройства от един и същ модел, но в различни версии, така че фърмуерът от DIR-620 с индекс А не се побира в рутера на същия владетел с индекс A1 . Точното преразглеждане на вашата извадка може да се намери в стикер, залепен в дъното на корпуса на рутера.
 2. Ревизия на хардуер за фърмуера d-link dir-620 рутер

 3. След като определите хардуерната версия на устройството, отидете на FTP сървър D-Link ; за удобство, даваме директна връзка към директорията с фърмуера. Намерете в него каталога на вашата ревизия и я въведете.
 4. Отворете папката с файловете на фърмуера на рутера d-link dir-620

 5. Изберете най-новия фърмуер между файловете - новостта се определя от датата вляво от името на фърмуера. Името е връзката за изтегляне - кликнете върху него с LMB, за да започнете да изтегляте файла BIN.
 6. Изтеглете най-новия фърмуер файл d-link dir-620 рутер

 7. Отворете опцията за актуализация на софтуера в конфигуратора на маршрутизатора - в предишния метод описахме пълния път.
 8. По това време обръщайте внимание на блока "Местна актуализация" . Първо трябва да използвате бутона "Преглед" : това ще стартира "Explorer", в който трябва да изберете файла с фърмуера, изтеглен в предишната стъпка.
 9. Избиране на файла на прекия фърмуер, изтеглен от маршрутизатора d-link dir-620

 10. Последното действие, което се изисква от потребителя, е да кликнете върху бутона "Актуализиране" .

Стартирайте местната актуализация на фърмуера за маршрутизатора d-link dir-620

Както при отдалечената актуализация, трябва да изчакате, докато новата версия на фърмуера бъде написана на устройството. Този процес отнема средно около 5 минути, през които може да има трудности при достъпа до интернет. Възможно е маршрутизаторът да бъде преконфигуриран - това ще ви помогне с подробни указания от нашия автор.

Повече подробности: Конфигуриране на D-Link DIR-620

Това завършва ръчното ръководство за фърмуера на маршрутизатора D-Link DIR-620. И накрая, искаме да ви напомним, че изтегляте фърмуера само от официални източници, в противен случай в случай на проблеми няма да можете да използвате поддръжката на производителя.