Как да си направим черно VC на Android

Интерфейсът на социалната мрежа ВКонтакте, както на уебсайта, така и в официалното мобилно приложение, има ярък стил на дизайн, често предотвратяващ удобно четене и сърфиране. Можете да се отървете от проблема, като промените темата от бял на тъмен или черен. Като част от нашите инструкции, ние ще обясним как да приложим подобна задача на устройства с Android.

Тъмно стил дизайн VC на Android

По подразбиране мобилното приложение VKontakte не позволява промяна на цвета на фона и други елементи на интерфейса. Поради това всички наши методи някак си ще бъдат свързани с инструменти на трети страни и в по-голямата си част отделен софтуер, който напълно замества официалния софтуер.

Вижте също: Тъмни теми за ВКонтакте

Метод 1: Kate Mobile

Най-популярният софтуер, който играе ролята на пълно заместване на официалния мобилен клиент на ВКонтакте, е Kate Mobile. Това приложение беше споменато от нас с обща статия за темите на дизайна, но тя не може да бъде игнорирана от тази инструкция. Освен това няма много достойни алтернативи, които да осигуряват не само VC функции, но и стабилност, съчетана с множество допълнителни функции.

Свали Kate Mobile for Android

 1. След като изтеглите и влезете в приложението, кликнете върху иконата с три точки в горния десен ъгъл на екрана. От списъка изберете "Настройки" .
 2. Отидете в Настройки в приложението Kate Mobile

 3. Прелистете страницата, като кликнете върху реда „Външен вид“ .
 4. Отидете на настройките за външен вид в Kate Mobile

 5. След като изберете елемента „Дизайн на темата“ на отворената страница, поставете отметка в квадратчето до една от представените опции. За да активирате черния стил, трябва да кликнете върху реда "Черно" .
 6. Избор на черна тема в Kate Mobile

 7. След това рестартирайте приложението, за да промените стила. На този етап въпросът за промяната на стила може да се счита за разрешен, но е също толкова важно да се спомене „Нощен режим“ .
 8. Успешно включване на черна тема в Kate Mobile

Нощен режим

Ако искате да използвате Kate Mobile постоянно, важно е да настроите Night Mode за автоматично смяна на темата през деня и през нощта.

 1. За да направите това, отворете "Настройки" и отидете на "Нощна тема" .
 2. Отидете в настройките на нощната тема в Kate Mobile

 3. Поставете отметка в квадратчето до елемента със същото име, за да активирате режима. Уверете се, че сте настроили времето и изключете темата по свое усмотрение.
 4. Настройки на нощната тема в Kate Mobile

 5. Като кликнете върху реда "Тема" , изберете "Черно". Не забравяйте да промените основния стил на светлина, в противен случай промените няма да бъдат забележими.
 6. Промяна на цветовете за нощна тема в Kate Mobile

Основните предимства на клиента в рамките на въпросната тема са сведени до възможността не само за активиране на черен фон и светъл текст, но и за потребителските настройки на всеки цвят и появата на някои икони лично. Това, в комбинация с други функции, прави Kate Mobile най-добрият вариант за всички.

Метод 2: Нощна VK

Отделно приложение Night VC осигурява два стила едновременно: светло и тъмно. Когато се използват, основните функции на сайта ще бъдат достъпни, включително преглед на емисията, съобщенията, страницата на други потребители и много други. Слушането на аудио записи не е достъпно от тук, но вместо това има допълнителни функции като “Невидим” режим, на който няма да се фокусираме.

Свали Night VK от Google Play Market

 1. За да активирате тъмния стил, достатъчно е да инсталирате и стартирате приложението, като извършите последващо разрешение, използвайки данни от вашия VK акаунт. Самият дизайн е направен, макар и в тъмно, но все още не черен.
 2. Първо използване на приложението Night VK

 3. По желание, през главното меню, можете да активирате режима "Ден-нощ" , което позволява на клиента автоматично да променя стила в зависимост от настройките за време. Ако е необходимо, възможно е също така напълно да изключите тъмните цветове, така че дизайнът да е напълно съвместим с оригиналния софтуер.
 4. Режим ден-нощ в приложението Night VK

 5. Освен това в нощта ВК има параметри за някои от индивидуалните елементи на дизайна. За да отидете при тях, отворете главното меню, изберете „Настройки“ и натиснете върху „Дизайн“ .

  Отидете на Настройки за дизайн в приложението Night VK

  В секцията "Фоново изображение" можете да добавите изображение към диалозите. Това ще подобри четливостта и общото удобство.

 6. Настройване на фона на съобщенията в приложението Night VK

Това завършва функциите по някакъв начин свързани с тъмния стил на дизайна на VKontakte чрез това приложение. Ако не ви харесва, следващата опция е по-съкратена в сравнение с оригиналния клиент.

Метод 3: Инверсия на цветовете

Този метод не може да се нарече пълноценен стил за VKontakte, но все пак може да ви бъде от полза, ако използвате устройство на платформа Android 5 или по-висока версия. Методът се състои в използване на функцията за инверсия на цветовете в операционната система, като по този начин се реверсират тъмните и светлите цветове.

 1. Отворете системното приложение "Настройки" и преминете през списъка до блока "Система" . Тук трябва да изберете елемента "Специални функции" .
 2. Отидете в Специални настройки на Android

 3. На следващата страница по същия начин трябва да превъртите надолу и да намерите секцията "Екран" . Докоснете реда " Инвертиране на цветовете", за да активирате функцията.
 4. Включете инверсията на цвета на Android

 5. В резултат на това всеки цвят в системата ще бъде изкривен от светло до тъмно. Същото се отнася и за всички приложения, включително VKontakte.

  Успешно включване на инверсия на цветовете в Android

  Както можете да видите, с изключение на изображенията и емотиконите, черният стил изглежда доста коректен.

 6. Инвертирана версия на приложението VKontakte на Android

Поради особеностите на работата този метод е приложим само в редки случаи, например, ако по някаква причина не можете да използвате някое от споменатите по-горе приложения.

заключение

Съдейки по развитието на десктоп ВКонтакте, със сигурност може да се каже, че в близко бъдеще ще бъде добавен тъмен дизайн към официалния софтуер. Ние също в хода на статията бяха считани за най-добрите възможности за активиране на черния стил на VKontakte днес, включително и приложения, които имат доста висок рейтинг в Play Market. Използването на всеки от методите дава някои предимства, въпреки че е по-малък от официалния еквивалент.