Android System WebView Какво е това

На устройства с Android има много компоненти, които обикновено са невидими за потребителя, но които играят важна роля и позволяват на смартфона да функционира правилно. Сред тези приложения е и системата WebView, предназначена за гледане на уеб съдържание. Ще разгледаме по-точната цел на компонента и някои други аспекти по-късно в статията.

Android система WebView

Приложението System WebView е предварително инсталирано на всяко устройство с Android и е предназначено за главната опашка за показване на уеб съдържание от интернет, било то уебсайтове или медийно съдържание. Той осигурява стабилно зареждане на съдържание в рамките на други приложения, инсталирани на устройството.

Използване на приложението Android System WebView

Ако устройството няма въпросния компонент, някои приложения, които показват съдържание от интернет, без да използват уеб браузър, няма да работят правилно. Освен това, ако премахнете опасността сами, ще бъде засегната не само стабилната работа на софтуера, но и операционната система като цяло.

Вижте информация за приложението Android System WebView

Днес по-голямата част от приложенията, особено на платформата Android 7 и по-горе, работят без да използват този компонент, като по този начин елиминират евентуални проблеми. Въпреки това, при някои устройства неизправностите са все още възможни.

отстраняване на неизправности

Можете да се отървете от проблемите, свързани с System WebView, като изтеглите приложението от официалната страница на Play Market. Това приложение е достъпно за всички версии на Android, като се започне с 4 и завършва с предстоящата десета версия.

Изтеглете Android System WebView от Google Play Store

Официална страница на Android System WebView

За да активирате приложението, ще трябва да стартирате всеки софтуер, който изисква този компонент да работи. При стабилно откриване, System WebView ще се активира и програмата ще започне да работи, както е предвидено от разработчика.

В допълнение към изтеглянето от страницата в Play Store, можете да опитате да активирате компонента чрез "Настройки" . За да направите това, отворете системните настройки и на страницата „WebView Service“ в секцията „За разработчици“ променете стойността на „Android System WebView“ .

Избор на услугата System WebView на Android

Вижте също: Инсталиране на браузъра по подразбиране на Android

Ако има различни грешки във връзка с последните актуализации на компонента, отидете на страницата му в раздела "Приложения" чрез системата "Настройки" . Тук трябва да използвате бутоните "Стоп" , "Изтриване на актуализации" и "Изтриване на данни" в указания ред. На някои устройства точките могат да се наричат ​​различно.

Изчистване на данните за приложенията на Android System WebView

Ако въпросният софтуер не работи, но все още присъства на смартфона и горните действия са изпълнени, активирайте правата на ROOT и завършете премахването. След това посетете официалната страница в Google Play Market и изтеглете отново приложението. В резултат на това всички проблеми ще трябва да изчезнат.

Получаване на права за ROOT на устройство с Android

Още подробности: Получаване на права за корен в Android

В допълнение към всичко по-горе, не забравяйте периодично да актуализирате софтуера, за да избегнете проблеми в бъдеще. Същото важи и за други приложения, особено инсталирани на Android под седмата версия и пряко свързани със социалните мрежи.