Най-простите манипулации между компютъра и притурката Apple (iPhone, iPad, iPod) се извършват чрез специална програма iTunes. Много потребители на компютри, работещи под Windows, твърдят, че за тази операционна система iTunes не се различава от функционалността или скоростта. Този проблем може да бъде коригиран от iTools.

iTools е популярна програма, която ще се превърне в отлична алтернатива на iTunes. Тази програма има впечатляващ набор от функции във връзка с това, което в тази статия ще разгледаме основните точки за използването на този инструмент.

Как да използвате iTools?

Инсталиране на програмата

Програмата започва на етапа на инсталирането на компютъра.

Сайтът на разработчика представя няколко програми за разпространение. Също така трябва да изтеглите желания, в противен случай рискувате да получите програма с китайски локализация.

За съжаление, в официалния монтаж на програмата няма поддръжка за руския език, така че максимумът, на който можете да разчитате, е английският интерфейс на iTools.

За да направите това, кликнете върху връзката в края на статията, а в раздела "iTools (EN)" кликнете върху бутона "Изтегляне" .

Как да използвате iTools

След като изтеглите пакета за разпространение на вашия компютър, трябва да го стартирате и да инсталирате програмата на вашия компютър.

Моля, обърнете внимание, че за правилната работа на iTools на компютъра трябва да бъде инсталирана последната версия на iTunes. Ако нямате тази програма на компютъра си, след това го изтеглете и инсталирайте от тази връзка ,

След като инсталацията на iTools завърши, можете да стартирате програмата и да свържете притурката към компютъра чрез USB кабел.

Програмата почти веднага разпознава вашето устройство, показвайки основния прозорец с изображението на устройството, както и кратка информация за него.

Как да използвате iTools

Как да качвам музика на устройството си?

Процесът на добавяне на музика към iPhone или друго устройство на Apple в програмата iTools е опростен за опозоряване. Отворете раздела "Музика" и преместете всички песни, които ще бъдат добавени към устройството, в прозореца на програмата.

Как да използвате iTools

Програмата веднага ще започне синхронизиране, като копира песните, които сте добавили към устройството.

Как да създам плейлисти?

Много потребители активно използват възможността да създават плейлисти, които ви позволяват да подредите музиката по ваш вкус. За да създадете плейлист в iTools, в раздела "Музика" кликнете върху бутона "Нов плейлист" .

Как да използвате iTools

На екрана ще се появи миниатюрен прозорец, в който ще бъдете помолени да въведете име за новия плейлист.

Как да използвате iTools

Изберете в програмата всички песни, които ще се появят в плейлиста, щракнете с десния бутон на мишката върху избрания и след това отидете на "Добави към плейлиста" елемент.

Как да използвате iTools

Как да създам мелодия?

Отворете раздела " Устройство" и кликнете върху бутона Изработване на пръстена .

Как да използвате iTools

На екрана ще се появи прозорец, в дясната част на който се намират два бутона: "От устройство" и "От компютър" . Първият бутон ви позволява да добавите песен, която ще се превърне в мелодия на звънене от притурката ви, а втората - съответно от компютъра ви.

Как да използвате iTools

Екранът ще разгъне звука, където има два плъзгача. С помощта на тези плъзгачи можете да зададете ново начало и край на тона на звънене, в полетата по-долу можете да укажете началния и крайния час на тона на звънене надолу до милисекунди.

Как да използвате iTools

Моля, имайте предвид, че продължителността на звъненето на iPhone не трябва да надвишава 40 секунди.

След като завършите създаването на тон на звънене, кликнете върху бутона "Запазване и импортиране на устройство" . След като кликнете върху този бутон, създаденият от вас тон на звънене ще бъде запазен и веднага ще бъде добавен към устройството.

Как да използвате iTools

Как да прехвърля снимки от моето устройство на компютъра си?

Отворете iTools в раздела "Снимки" и вляво под името на устройството си отворете секцията "Снимки" .

Как да използвате iTools

Изберете избраните снимки или всички едновременно, като кликнете върху бутона "Избиране на всички" и след това кликнете върху бутона "Експортиране" .

Как да използвате iTools

Появява се прозорецът "Преглеждане на папки" , в който ще трябва да посочите целевата папка на компютъра, на който ще бъдат запазени вашите снимки.

Как да използвате iTools

Как да запишете видеоклип или да направите екранна снимка от екрана на устройството?

Една от най-забавните функции на iTools ви позволява да записвате видео и да правите екранни снимки директно от екрана на устройството си.

За да направите това, отворете раздела "Инструменти" и кликнете върху бутона "Скрийншот в реално време" .

Как да използвате iTools

След няколко минути на екрана ще се появи екран, показващ текущия екран на притурката ви в реално време. Отляво има три бутона (отгоре надолу):

1. Създайте снимка от екрана;

2. Разгънете на цял екран;

3. Започнете видеозаписа от екрана.

Как да използвате iTools

Като кликнете върху бутона за запис на видеоклипове, ще бъдете помолени да зададете целевата папка, където ще се запише записаното видео, и можете да изберете микрофон, от който да записвате звук.

Как да използвате iTools

Как да управлявам приложенията на екрана на устройството?

Сортирайте приложенията на главния екран на притурката на Apple и изтрийте допълнителните такива.

За да направите това, отворете раздела "Инструменти" и изберете инструмента " Управление на работния плот" .

Как да използвате iTools

Екранът показва съдържанието на всички екрани на притурката. Чрез прикачване на конкретно приложение можете да го прехвърлите на удобно място. Освен това вляво от иконата на приложението ще се появи миниатюрен кръст, който напълно ще премахне приложението.

Как да използвате iTools

Как да влезете в файловата система на устройството?

Отворете раздела "Инструменти" и отворете инструмента "File Explorer" .

Как да използвате iTools

Екранът показва файловата система на вашето устройство, с което можете да продължите да работите.

Как да използвате iTools

Как да създадете резервно копие и да го запазите на компютъра си?

Ако е необходимо, можете да запазите резервно копие на данните на устройството си на компютъра.

За целта кликнете върху бутона "Супер резервно копие" в раздела "Инструменти" .

Как да използвате iTools

В следващия прозорец ще трябва да изберете устройството, за което ще бъде създадено резервното копие, и след това да маркирате типовете данни, включени в резервното копие (по подразбиране всички са избрани).

Как да използвате iTools

Програмата ще започне да сканира вашите данни. След като бъде завършен, ще бъдете подканени да изберете папката, в която ще се запази резервното копие, след което можете да стартирате архива.

Как да използвате iTools

Ако трябва да възстановите устройството от резервно копие, изберете бутона "Super Restore" в раздела "Toolbox" и следвайте системните инструкции.

Как да използвате iTools

Как да оптимизираме паметта на устройството?

За разлика от операционната система Android, iOS не предоставя по подразбиране единичен инструмент за почистване на кеша, "бисквитките" и други боклуци, които са натрупали, което може да заема огромно пространство.

Отворете раздела "Устройство" и в отворения прозорец изберете подраздела "Бързо оптимизиране" . Кликнете върху бутона "Сканиране еднократно" .

Как да използвате iTools

След като сканирането приключи, системата показва количеството на намерената информация. За да го изтриете, кликнете върху бутона "Оптимизиране" .

Как да използвате iTools

Как да включа синхронизирането на Wi-Fi?

Когато използвате iTunes, много потребители отдавна отказват да използват кабела в полза на синхронизирането на Wi-Fi. За щастие, тази функция може да бъде активирана и в iTools.

За да направите това, в раздела "Устройство" отдясно на "Wi-Fi Sync е изключен", преместете лентата с инструменти в активната позиция.

Как да използвате iTools

Как да промените темата на iTools?

Китайските разработчици на софтуер, като правило, дават възможност на потребителите да променят дизайна на своите програми.

В горния десен ъгъл на iTools кликнете върху иконата с ризата.

Как да използвате iTools

Отваря се прозорец с наличните цветови решения. След като изберете кожата, която харесвате, тя веднага ще влезе в сила.

Как да използвате iTools

Как да видя броя на циклите на зареждане?

Всяка литиево-йонна батерия има определен брой цикли на зареждане, след което животът на батерията значително ще се намали от време на време.

С помощта на iTools, за да наблюдавате пълните цикли на зареждане за всяко от вашите устройства Apple, винаги ще сте наясно кога батерията се нуждае от подмяна.

За да направите това, отворете раздела "Инструменти" и кликнете върху инструмента "Батерия" .

Как да използвате iTools

Екранът ще покаже прозорец с подробна информация за батерията на устройството ви: брой цикли на зареждане, температура, капацитет, сериен номер и т.н.

Как да използвате iTools

Как да експортирам контакти?

Ако е необходимо, можете да създадете резервно копие на контактите си, като ги запазите на всяко удобно място на компютъра, например, за да изключите възможността за загуба или лесно да ги прехвърлите на мобилно устройство на друг производител.

За да направите това, отворете раздела "Информация" и кликнете върху бутона "Експортиране" .

Как да използвате iTools

Поставете отметка в квадратчето "Всички контакти" и след това проверете къде трябва да експортирате контакти: в резервно копие или в друг файлов формат в Outlook, Gmail, VCard или CSV.

Как да използвате iTools

Как да променя езика в iTools?

За съжаление, програмата все още няма подкрепата на руския език, но е много по-трудно, ако сте собственик на китайската локализация. Въпросът за промяната на езика в iTools даде отделна статия.

Прочетете още: Как да промените езика в iTools

В тази статия не анализирахме всички нюанси на използването на програмата iTools, но само основните. iTools е един от най-удобните и функционални инструменти, заместващ програмата iTunes и, надяваме се, ние бяхме в състояние да ви докажем това.

Свали iTools безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт