Всеки потребител, който поне веднъж зададе въпроса за записване на всякакъв вид информация на физически дискове, трябваше да се натъкне на тази програма. Nero е един от първите програми, които позволяват на всеки потребител да прехвърля музика, видео и други файлове на оптични дискове.

Като има доста голям списък от функции и функции, програмата може да изплаши потребителя, който го вижда за пръв път. Въпреки това, разработчикът е внимателно се обърна към въпроса за ергономичността на продукта, така че цялата власт на програмата е оформена в много проста и разбираема, дори и за обикновения потребител на съвременното меню.

Първо погледнете програмата

Програмата се състои от така наречените модули - подпрограми, всеки от които изпълнява задачата си. Достъпът до който и да е от тях се осъществява от главното меню, което се отваря веднага след инсталирането и отварянето на програмата.

Главното меню на Nero

Управление и възпроизвеждане

Модулът Nero MediaHome ще предостави подробна информация за мултимедийните файлове на компютъра, ще ги възпроизведе и ще прегледа оптичните дискове и ще осигури възпроизвеждане на поточно предаване на вашия телевизор. Достатъчно е само да стартирате този модел - той ще сканира компютъра и ще предостави цялата необходима информация.

Подпрограма Nero MediaHome в Nero

Модул Nero MediaBrowser - опростена версия на горната подпрограма, също може да плъзга медийни файлове в различни приложения.

Подпрограма Nero MediaBrowser в Nero

Редактиране и конвертиране на видеоклипове

Nero Video - функционална добавка, която улавя видеоклипове от различни устройства, редактира ги, обединява различни видео дискове и след това ги записва и експортира видео във файл за записване на компютър. Когато бъде отворен, ще бъдете помолени да зададете директорията на устройството, което искате да сканирате, след което можете да направите всичко с файловете - от подрязване на видеоклипа до създаване на слайдшоу от снимката.

Подпрограма Nero видео в Nero

Nero Recode е в състояние да изрязва видео дискове, да преобразува медийни файлове за гледане на мобилни устройства, на компютър и да прекомпретира качеството в HD и SD. За да направите това, просто плъзнете изходния файл или директория в прозореца и посочете какво искате да направите.

Подпрограма Nero Recode в Nero

Рязане и изгаряне

Основната задача на програмата е да изгори напълно дисковете с всякаква информация и тя се справя с нея. За повече информация относно записването на дискове с видео, музика и изображения вижте връзките по-долу.

Как да записвате видео на диск чрез Nero
Как да записвате музика на диск чрез Nero
Как да запишете изображение на диск чрез Nero
Как да запишете диск през Nero

За да прехвърляте музика и видео от диска директно към свързаното устройство, Nero DiskToDevice може . Достатъчно е да посочите директорите на диска и устройството - и програмата ще направи всичко сама.

Подпрограма Nero DiskToDevice в Nero

Създаване на капаци

На всяка кутия и на всеки диск, всяка форма и сложност - това е много лесно с Nero Cover Designer. Достатъчно е да изберете оформление, да изберете картина - тогава това е фантастичен бизнес!

Подпрограма Nero Cover Designer в Nero

Резервация и възстановяване на медийно съдържание

За отделен платен абонамент, Nero може да записва в своя облак всички важни медийни файлове. След като кликнете върху съответната плочка в главното меню, трябва да следвате инструкциите за това как да се абонирате за официалния сайт за разработчици.

Подпрограма Nero BackItUp в Nero

Случайно изтритите снимки и други файлове могат да бъдат възстановени от вградения модул Nero RescueAgent . Посочете устройството, на което искате да търсите остатъците от изтрити файлове, в зависимост от периода на ограничение, изберете повърхност или дълбоко сканиране - и изчакайте, докато приключи търсенето.

Подпрограма Nero RescueAgent в Nero

заключение

Почти всички операции, които могат да се извършват с оптичен диск, са налични в Nero. Въпреки че програмата е платена (на потребителя се дава двуседмичен пробен период), това е така, че полученото качество и надеждност си заслужават парите.