Потребителите на браузъра Tor често са срещали проблеми при стартирането на програмата, които са особено забележими след надстройването до най-новата версия. Решаването на проблемите с стартирането на програмата трябва да се основава на източника на този проблем.

Така че, има няколко опции, поради които Thor Browser не работи. Понякога потребителят просто не вижда, че връзката с интернет е нарушена (кабелът е блокиран или изваден, интернетът е прекъснат на компютъра, доставчикът има забранен достъп до интернет, а проблемът е решен съвсем просто и ясно). Има опция, че времето е неправилно зададено на устройството, тогава проблемът трябва да бъде решен от урока "Грешка в мрежовата връзка"

Има трета обща причина, поради която Tor Browser не се стартира на конкретен компютър - забрана на защитната стена. Да анализираме решението на проблема малко повече.

Стартиране на защитната стена

За да влезете в защитната стена, трябва да въведете нейните имена в менюто за търсене или да я отворите през контролния панел. След като отворите защитната стена, можете да продължите да работите. Потребителят трябва да кликне върху бутона "Разрешение за взаимодействие с приложения ...".
Стартиране на защитната стена

Промяна на настройките

След това се отваря друг прозорец, в който ще има списък на програмите, разрешени за използване от защитната стена. Ако браузърът не се показва в списъка, трябва да кликнете върху бутона "Промяна на настройките".
Промяна на настройките

Разрешаване на друго приложение

Сега имената на всички програми трябва да са черни, а бутонът "Разрешаване на други приложения ...", който трябва да натиснете за по-нататъшна работа.
Добавяне на ново приложение

Добавете приложение

В нов прозорец потребителят трябва да намери пряк път към браузъра и да го добави към списъка с разрешени, като кликне върху съответния бутон в долната част на прозореца.
Добавяне на ново приложение 2

Сега Tor Browser се добавя към изключенията на защитната стена. Браузърът трябва да бъде стартиран, ако това не се случи, тогава си заслужава да проверите правилността на настройките за разделителна способност, като отново се уверите, че сте правилният час и достъп до интернет. Ако Tor Browser все още не работи, прочетете урока, посочен в началото на статията. Дали този съвет ви е помогнал?