Snapchat заради неговите функции остава доста популярен Messenger с функции за социални мрежи както на iOS, така и на Android. По-долу ще намерите инструкции как да използвате това приложение на смартфон с Android.

Използване на Snapchat за Android

Това приложение е доста лесна за използване, но потребителите често не го разпознават. Ще се опитаме да коригираме тази досадна грешка, като разгледаме основните характеристики на програмата. Искаме да започнем с инсталацията. Snapchat, подобно на повечето други приложения за Android, е налице за изтегляне на адрес Google Play Магазин ,

Изтегляне на Snapchat

Инсталационната процедура не се различава от други програми за Android ,

Важно: Програмата не може да печели пари на вкоренено устройство!

регистрация

Ако нямате Snapchat профил, трябва да го стартирате. Това се извършва съгласно следния алгоритъм:

 1. Когато за пръв път стартирате Snapchat, ви се налага да се регистрирате. Кликнете върху съответния бутон.
 2. Започнете процеса на регистрация в Snapchat

 3. Сега трябва да въведете името и фамилията си. Ако не искате да ги използвате, можете да изберете измислената: правилата на услугата не са забранени.
 4. Въвеждане на име, което да се регистрира в Snapchat

 5. Следващата стъпка е да въведете датата на раждане.
 6. Въвеждане на рождената дата на регистрация в Snapchat

 7. Snapchat ще покаже автоматично генерираното потребителско име. Той може да бъде променен на друг, но основният критерий е уникалността: името не трябва да съвпада със съществуващото в услугата.
 8. Създайте потребителско име, за да се регистрирате в Snapchat

 9. След това трябва да създадете парола. Ела с подходящ.
 10. Създайте парола, за да се регистрирате в Snapchat

 11. След това трябва да въведете имейл адреса на пощенската кутия. По подразбиране е Google Mail, който се използва на вашето устройство, но може да бъде променен на друг.
 12. Въведете своя имейл, за да се регистрирате в Snapchat

 13. След това въведете телефонния си номер. Необходимо е да получавате SMS с кода за активиране и да възстановите забравените пароли.
  Въведете телефонния си номер, за да се регистрирате в Snapchat
  Въведете номера, изчакайте, докато съобщението пристигне. След това пренаписвайте кода от него в полето за въвеждане и кликнете върху "Продължи".
 14. Въведете код от SMS, за да се регистрирате в Snapchat

 15. Snapchat ще отвори прозорец с предложение за търсене в книгата за контакти за устройства на други потребители на услугата. Ако нямате нужда от нея, в горния десен ъгъл има бутон "Пропускане" .

Оферта Snapchat за сканиране на книга за контакти на устройството

За да влезете в съществуващ профил на услугата, кликнете върху "Вход", когато стартирате приложението.

Влизане в Snapchat от началния екран
В следващия прозорец въведете вашето потребителско име и парола, след което натиснете "Enter" отново.

Влезте в Snapchat с съществуващ профил

Работете със Snapchat

На този етап ще разгледаме основните характеристики на Snapchat, като добавяне на приятели, прилагане на ефекти, създаване и изпращане на незабавни съобщения и чат.

Добави приятели
В допълнение към търсенето чрез адресната книга има още два начина за добавяне на потребители за комуникация: по име и чрез кодиращ код - една от характеристиките на Snapchat. Помислете за всеки един от тях. За да добавите потребител по име, направете следното:

 1. В главния прозорец на приложението в горната част е бутонът "Търсене" . Кликнете върху него.
 2. Започнете да търсите приятели в Snapchat

 3. Започнете да въвеждате името на потребителя, който търсите. Когато приложението го открие, кликнете върху Добавяне .

Добавете приятели чрез търсене в Snapchat

Добавянето на snap-код е малко по-сложно. Snap кодът е уникален графичен потребителски идентификатор, който е вариант на QR код. Той се генерира автоматично при регистриране в услугата и следователно всеки, който използва Snapchat, има това. За да добавите приятел чрез неговия команден код, трябва да изпълните следните действия:

 1. В главния прозорец на приложението докоснете бутона с аватара, за да отидете в менюто.
 2. Достъп до търсенето на приятели чрез профила Snapchat

 3. Изберете "Добавяне на приятели" . Обърнете внимание на горната част на екранната снимка: вашият команден код се показва там.
 4. Snapcode и добавяне на приятели чрез потребителски профил в Snapchat

 5. Кликнете върху раздела "Snapcode" . Той съдържа изображения от галерията. Намерете Snapcode изображение между тях и кликнете върху него, за да започнете сканирането.
 6. Сканиране на snapcode за добавяне на приятел към Snapchat

 7. Ако кодът е разпознат правилно, вземете изскачащо съобщение с потребителското име и бутона "Добавяне на приятел" .

Добавете приятел чрез сканиране на снимки в Snapchat

Създаване на щракване
Snapchat се фокусира върху визуалната комуникация, като работи с снимки или кратки видеоклипове, които се изтриват 24 часа след изпращането. Тези снимки и видеоклипове се наричат ​​"щракване". Създаването на едно щракване се случва по този начин.

 1. В главния прозорец на приложението кликнете върху кръга, за да направите снимка. Задържането на кръг превключва програмата към видеозапис. Максималният възможен интервал е 10 секунди. Възможно е да смените камерата (от предната към главната и обратната страна) и управлението на светкавицата.
 2. Създаване на Snap в Snapchat

 3. След като създадете снимката (видеоклипа), можете да я промените. Плъзнете от ляво на дясно включва филтри.
 4. Активирайте Snap филтрите в Snapchat

 5. Инструментите за редактиране се намират в горния десен ъгъл: въвеждане на текст, изготвяне върху снимка, добавяне на стикери, изрязване, поставяне на връзки и най-интересна функция - таймер за гледане.
  Инструменти за редактиране на Snapchat в Snapchat
  Таймерът е времето, заделено за разглеждане на прикачването към получателя. Първоначално максималното време е ограничено до 10 секунди, но в най-новите версии на Snapchat границата може да бъде изключена.
  Настройването на таймера за прегледи се захваща в Snapchat
  Няма ограничения при видеоклипове, но максималната дължина на видеоклипа е една и съща 10 секунди.
 6. За да изпратите съобщение, кликнете върху иконата с хартиен самолет. Резултатът от работата ви може да бъде изпратен до някой от вашите приятели или група. Можете също така да го добавите в секцията "Моята история" , която ще обсъдим по-долу.
 7. Възможности за изпращане на Snapchat

 8. За да премахнете мишката, ако не ви харесва, кликнете върху бутона с икона кръст в горния ляв ъгъл.

Изтриване на неуспешно щракване в Snapchat

Приложение на "обектива"
Лещите в Snapchat се наричат ​​графични ефекти, които се наслагват върху снимката от камерата в реално време. Те са основната характеристика на приложението, поради което Snapchat е толкова популярен. Тези ефекти се прилагат както следва.

 1. В главния прозорец на програмата в близост до бутона кръг има по-малък бутон, направен под формата на усмивка. Кликнете върху него.
 2. Получете достъп до обективи Snapchat

 3. Предлагат се до двайсет различни ефекта, включително добре познатото "куче", и много интересна особеност на налагането на лице от всяка картина от "Галерията" . Някои от тях са подходящи за снимки, някои за видео; последните също засягат гласа, записан във видеоклипа.
 4. Опции за Snapchat обектив

 5. "Лещите" се намират в движение, така че избирайки правилния, просто създайте едновременно с него. Моля, имайте предвид, че някои от ефектите се плащат (в зависимост от региона).

Използване на "Моята история"
"Моята история" е един вид аналог на касетата във VK или Facebook, която съхранява съобщенията ви. Достъпът до него може да се получи по следния начин.

 1. Отворете настройките на потребителския си профил (вижте "Добавяне на приятели" ).
 2. В долната част на прозореца на потребителския профил има елемент "Моята история" . Докоснете го.
 3. Получете достъп до моите истории за Snapchat

 4. Ще се отвори списък със съобщенията, които сте добавили (как го правим, казахме по-горе). Те могат да бъдат запазени на място, като кликнете върху иконата за изтегляне. Кликването върху трите точки ще отвори настройките за поверителност - можете да зададете видимост само за приятели, отворена история или фина настройка, като изберете опцията "История на автора" .

Манипулиране на моята история в Snapchat

Чат
Snapchat е мобилна социална мрежа, в която можете да комуникирате с други потребители. За да започнете разговор с един от вашите приятели, направете следното:

 1. Отворете книгата за контакти на Snapbook, като кликнете върху бутона в долния ляв ъгъл.
 2. Преглед на списъка с приятели на Snapchat

 3. В прозореца със списък от приятели кликнете върху бутона, за да започнете нов разговор.
 4. Започнете нов чат в Snapchat

 5. Изберете приятел, с който искате да говорите.
 6. Изберете приятел, за да започнете нов чат в Snapchat

 7. Започнете чата. Можете да пишете като обикновени текстови съобщения, както и да записвате аудио и видеоклипове, както и да изпращате снимки от прозореца за чат - за целта кликнете върху кръга в центъра на лентата с инструменти.

Възможности за изпращане на съобщения в чат чат

Разбира се, това не е пълен списък на всички възможности и трикове на Snapchat. Въпреки това, за повечето потребители описаната по-горе информация е достатъчна.