Въпреки бързото развитие на социалната мрежа, много чипове, които изглеждат много удобни за ползвателите, все още не са изпълнени, много от тях дори не са планирани да бъдат приложени. За да се допълнят възможностите, те се правят от програмисти от трети страни, които представят продуктите си като разширения за популярни браузъри. В тази статия ще разгледаме много удобно допълнение към Yandex.Browser.

VKLife е дори повече от просто добавка. Това е почти цялата програма, която много помага на потребителите на VKontakte да разширят функционалността на социалната мрежа, като прибавят най-популярните функционални бутони към вертикалния панел на компанията.

Изтегляне на VKLife

За съжаление, тази добавка е налице само за Yandex.Browser, това се прави, за да се популяризира, така че присъствието й на компютъра е задължително. При по-нататъшна инсталация обаче можете да отчетете, че добавката е инсталирана и в Chrome и други браузъри, които се основават на двигателя на Chrome.

1. Първото нещо, от което се нуждаете, е допълнителното изтегляне. Изтегля се от официалния сайт под формата на изпълним файл, след което се изтеглят добавките и другите елементи.

Изтегляне на инсталационния файл на VKLife от официалния сайт на програмиста

2. След изтеглянето на файла, той трябва да бъде стартиран, като кликнете два пъти върху левия бутон на мишката. Инсталацията е стандартна, тя не се различава от другите програми. Бъдете бдителни , инсталаторът предлага да изтеглите софтуер, приставки и ленти с инструменти на трети страни, които някои потребители може да не се нуждаят. На този етап си струва да запомните, че Yandex.Browser се препоръчва за разширяване, така че можете да оставите отметка точно срещу него (ако този потребител вече няма браузър в системата).

3. По време на инсталацията програмата ще рестартира Yandex.Browser и след това на отворената страница ще трябва да следвате най-новите инструкции за инсталиране - да изтеглите и активирате добавката и да свържете вашата VK страница. Положителната функция за въвеждане на данните за вход и паролата от социалния профил е входът към сайта чрез официалните полета за въвеждане, а не чрез програмата. Това значително увеличава сигурността на въведените данни и изключва кражбата им.

4. Веднага след това добавката е готова за употреба. Изглежда вертикалната лента вдясно в браузъра, която съдържа всички основни функционални елементи. Характеристиките на добавката ще бъдат описани алтернативно по-долу:

- възможността за свързване на няколко профила - елиминира необходимостта от въвеждане на вашето потребителско име и парола всеки път. Можете просто да превключвате между няколко профила. Има и бутон за излизане от определен профил.

Управление на профили в разширението VKLife

Основната функция на добавката е активирането на режима за невидимост. След като кликнете върху бутона, главната страница на VKontakte ще бъде затворена и вместо това ще бъде стартиран специален клиент, в който можете да продължите да работите. След 15 минути потребителят ще бъде невидим и в програмата можете да продължите да седите на сайта, да слушате музика, да четете новини и да общувате с приятели.

Стартира VKLife клиент за скрит престой на сайта на VKontakte

За да използвате тази програма, ще трябва да влезете отново. За потребители, които няма да се интересуват от нови новини от разработчика, се препоръчва да се премахнат три отметки на входа.

- сравнително удобният плейър осигурява достъп до общия списък на аудиозаписите им и ви позволява да слушате плейлист от конкретен албум. В този модул, когато се активира, се появяват бутони за управление на възпроизвеждането и пауза, превключване на песните напред и назад, регулиране на силата на звука от браузъра и възпроизвеждане на песента по пореден път. Над миниатюрния плейър има списък с албуми, между които лесно можете да превключвате.

VKontakte модул за управление на аудио запис с разширение VKLife

- Управление на раздели и създаване на запазени папки са достъпни и с това разширение. Не е лош заместител на стандартния списък с раздели и конвенционалните отметки, а тези два елемента са налични в падащото меню след натискането на един бутон.

Управление на раздели и отметки в разширението VKLife

- удобно разглеждане на диалози и комуникация в миниатюрни прозорци. Просто кликнете върху плика, изберете приятел - и в прозореца, който се появи, започнете да общувате с него. Удобен момент - разглежда последното посещение от потребител на социална мрежа.

Управление на диалогови прозорци в разширението VKLife

- удобно търсене в Yandex, което показва резултати директно в отворения модул

Yandex търси в разширението VKLife с показани резултати

Функционалните бутони за добавяне са на пълен номер в страничната лента, което на свой ред се появява не само на сайта на популярна социална мрежа, но и на други. По този начин достъпът до горните възможности ще бъде отвсякъде. От минусите - интерфейсът, за съжаление, не винаги е финализиран. Много шрифтове, грапавост на дизайна и малко модули за падане на podglyuchivayuschee. В останалото - добавянето е подходящо за потребители, които отделят много време на VKontakte и искат да разширят функционалността си.