С регистрирането на маркери във филм оптимизирате колкото е възможно повече за търсене и попадате в препоръки за определени потребители. Ключовите думи не се виждат от зрителите, но именно поради тяхното търсене в бот и ги препоръчва за гледане. Ето защо е важно да добавите маркери към видеоклипа, което не само ги оптимизира, но и привлича нова аудитория към канала.

Метод 1: Пълна версия на сайта

Пълната версия на уеб сайта YouTube позволява на авторите да редактират и правят други манипулации с видеоклиповете си по всякакъв възможен начин. Това включва добавянето на ключови фрази. Творческото студио се подобрява с всяка актуализация, промените в дизайна и новите функции се появяват. Нека разгледаме по-отблизо процеса на добавяне на маркери към видеото чрез пълната версия на сайта към компютъра:

 1. Кликнете върху аватара на канала си и изберете "Creative Studio" .
 2. Отворете Creative Studio на YouTube

 3. Тук виждате малка секция с наскоро добавени видеоклипове. Ако тук има необходимата информация, незабавно преминете към промяна, а ако не, отворете видеомениджъра .
 4. Управление на видеоклипове в YouTube

 5. Отворете раздела "Видео" , намерете съответния запис и кликнете върху бутона "Редактиране" , който се намира близо до миниизображението на видеоклипа.
 6. Редактирайте видеоклипа в YouTube

 7. Превъртете надолу в менюто, а под описанието ще видите реда "Tags" . Добавете ключови думи, като ги разделите, като натиснете Enter . Важно е те да съответстват на предмета на видеоклипа, в противен случай има вероятност записът да бъде блокиран от администрацията на сайта.
 8. Добавете ключови думи към видеоклипа в YouTube

 9. След като въведете ключовете, не забравяйте да запазите промените. Видеоклипът ще бъде актуализиран и въведените маркери ще бъдат приложени към него.
  Можете по всяко време да отидете на редактиране на видео, въведете или изтрийте необходимите клавиши. Тази настройка се извършва не само с изтеглени видеоклипове, но и при добавянето на ново съдържание. Прочетете повече за качването на видеоклипове в YouTube в статията ни.
 10. Запазете промените в настройките за видеоклипове в YouTube

Метод 2: Мобилно приложение

В приложението YouTube за мобилни устройства все още няма пълноценно студио за рекламно послание, в което да са налице всички необходими функции за работа със съдържание. Има обаче основни функции, включително добавяне и редактиране на маркери. Нека да разгледаме по-отблизо този процес:

 1. Стартирайте приложението, кликнете върху аватара на канала си и изберете "Моят канал" .
 2. Отивате на канал в мобилното приложение на YouTube

 3. Отворете раздела "Видео" , кликнете върху иконата под формата на три вертикални точки близо до желаното видео и изберете "Редактиране" .
 4. Редактирайте YouTube мобилно видео

 5. Ще се отвори нов прозорец за редактиране на данни. Ето низ "Tags". Докоснете го, за да отворите екранната клавиатура. Сега въведете желаните ключови думи, като ги разделите, като кликнете върху бутона "Готово" , който се намира на екранната клавиатура.
 6. Въвеждане на ключови думи за видеоклип в мобилното приложение на YouTube

 7. Има бутон отдясно на етикета "Промяна на данните" , докоснете го, след като въведете маркерите и изчакайте актуализацията на видеоклипа.
 8. Актуализиране на видеоклипа в мобилното приложение на YouTube

Както при пълната версия на YouTube на компютъра си, добавянето и премахването на маркери винаги е налице в мобилното приложение. Ако сте добавили ключови думи в различни версии на YouTube, това няма да повлияе на дисплея им по никакъв начин, всичко е незабавно синхронизирано.

В тази статия разгледахме процеса на маркиране на видеоклипове в YouTube на компютър и мобилно приложение. Препоръчваме ви да ги подхождате разумно, да намерите маркери на други подобни видеоклипове, да ги анализирате и да изберете най-подходящия за вашето съдържание.

Вижте също: Идентифициране на видеоматериали в YouTube