Етикетите на YouTube са един от най-добрите инструменти за SEO по отношение на популяризирането на вашето съдържание. Най-често те причиняват голям брой изгледи на видеоклипове и оттеглянето им на водещи позиции в заявките за търсене. И точно определени маркери засилват този ефект многократно. И ако сте начинаещ видео блогър и не сте измислили как най-добре да въвеждате маркери, тогава ще бъдете заинтересовани да видите как другите го правят. За щастие, има такава възможност, въпреки че изпълнението му ще изисква известни усилия.

Научете маркерите на видеоклип в YouTube

Има три най-лесни начина за намиране на маркерите на конкретен видеоклип в пространствата за видео хостинг на YouTube. Всички те радикално се различават един от друг и използват абсолютно различни инструменти. Единият ще изисква изтегляне на разширение от трета страна, докато други изискват използването на специална услуга.

Метод 1: Използване на HTML на страницата

Трябва да се отбележи, че този метод не е подходящ за всички. Тъй като много хора в ежедневието не се изправят пред HTML кода, те просто могат да се объркат и да не намерят необходимата информация. Но в същото време този метод не предвижда изтеглянето и инсталирането на компоненти на други производители на компютъра, което е много важно за някои потребители.

За да научите етикетите на видеоклипа, първо трябва да отидете на един и същ видеоклип. Веднага след това можете да започнете да търсите маркери.

 1. На всяко място на страницата, в допълнение към местоположението на самия плейър, кликнете с десния бутон на мишката (PCM) и изберете "Преглед на кода на страницата" в контекстното меню. Между другото, тази фраза може да се различава в зависимост от инсталирания браузър на компютъра ви.
 2. вижте кода на страницата с видеоклипове в YouTube

  Забележка: Можете да използвате комбинацията "Ctrl" + "U", за да видите кода на страницата. Тази комбинация работи във всички налични в момента браузъри.

 3. След това ще видите стена на текста - това е HTML кода на страницата, на която сте направили първата стъпка. Също така съдържа информация за кои маркери са използвани във видеоклипа. Трябва да намерите линия, която започва с " , Можете да направите това като себе си, като прочетете всяко следващо търсене или като използвате търсенето на страници. Препоръчва се използването на втория метод, тъй като в много случаи това ще спести време. За да извършите търсенето, натиснете комбинацията от клавиши "Ctrl" + "F" и в показаната линия въведете думата "keywords" без кавичките.
 4. търсене по кодова страница в браузър в YouTube

 5. След това ще видите стена на текста - това е HTML кода на страницата, на която сте направили първата стъпка. Също така съдържа информация за кои маркери са използвани във видеоклипа. Трябва да намерите линия, която започва с " , Можете да направите това като себе си, като прочетете всяко следващо търсене или като използвате търсенето на страници. Препоръчително е да използвате втория метод, тъй като в много случаи това ще спести време. За да извършите търсенето, натиснете комбинацията от клавиши "Ctrl" + "F" и в показаната линия въведете думата "keywords" без кавичките.
 6. търсене по кодова страница в браузър в YouTube

 7. В резултат ще видите тази дума в кода. В този ред се намират видео маркерите, следват думата "съдържание =" и се разделят със запетаи.
 8. видео маркери в кода на страницата в YouTube

Това е първият начин, по който можете да разпознавате видеоматериали на YouTube, но не ви позволява да виждате всички споменати маркери - това е показано от елипсата в края. Това се случва в случай, че общият брой знаци превишава знака от 130 знака.

Метод 2: Използване на специална онлайн услуга

Ако искате да научите всички маркирани думи и фрази, можете да използвате специална услуга, която ще ви помогне да направите това.

Услугата за разпознаване на маркери от видеоклипове в YouTube

За да научите етикетите на видеото, от което се нуждаете:

 1. Копирайте връзката на видеоклипа от Yutuba.
 2. Вмъкнете връзката в специално поле, за да влезете в посочената услуга.
 3. Кликнете върху бутона с лупа, за да започнете разпознаването.

Използвайте услугата, за да разпознавате видеоматериали от YouTube

След като направите анализа, ще видите по-долу визуализацията на видеоклипа и всички негови маркери.

намерени видеоматериали в услугата за разпознаване на маркери

Както можете да видите, техният брой е порядък по-голям от този, показан в първия метод.

Метод 3: Използване на разширението на браузъра VidIQ Vision

Ако искате да научите маркери бързо и изцяло, без да отделяте време за копиране на връзки и да получавате информация директно на страницата с видеоклипа, можете да инсталирате специално разширение, което ще ви позволи да го направите. Все пак, трябва веднага да се обясни, че не работи във всички браузъри, а само в онези, които се основават на платформата хром - това Google Chrome , Yandex.Browser , опера , Вивалди и други подобни. В браузъра от Mozilla тя няма да бъде установена.

Изтеглете и инсталирайте разширението VidIQ Vision

Прочетете още: Как да инсталирате разширения в Google Chrome

След като инсталирате разширението, отидете на страницата с видеоклипа, който искате да научите.

Важно: Ако страницата с видеоклипа се отвори, докато инсталирате разширението VidIQ Vision, след това го актуализирайте.

Сега под видеото или от дясната му страна ще имате разширителна лента с формуляр за въвеждане.

разширение vidiq визия

В този момент трябва да се регистрирате в услугата VidIQ, за да започнете да гледате видео информация. Това се прави много просто.

 1. За да започнете, кликнете върху бутона "Регистрирай се безплатно!" .
 2. бутон се регистрира безплатно в разширението на видимото виждане

 3. След това в специален формуляр въведете вашите данни (имейл, име и парола).
 4. регистрационен формуляр vidiq визия

 5. И в края кликнете върху бутона "Създаване на профил" , без да забравяте да отметнете квадратчето до "Съгласен съм с Общите условия".
 6. лицензно споразумение и бутон за създаване на профил във разширението Vidiq

След като създадете VidIQ акаунт и го въведете, ще видите пълна информация за всеки видеоклип, веднага щом се окажете на неговата страница. И за да научите всичките си маркери, трябва да обърнете внимание на колоната "VIDEO TAGS" . В него са посочени те.

намерени видео маркери във разширението на визик визия

заключение

Всеки от методите, представени по-горе, е добър по свой начин. С помощта на първата можете бързо да видите всички видеоматериали, без да изтегляте или инсталирате приложения от ресурс на трета страна, но не предоставя целия списък. Този метод ще отговаря на тези потребители, които ще го използват рядко или в интерес на интереса. Вторият може да покаже целия списък, но отнема много време и изисква много действия, чието повторение може да се умори. Перфектен за тези, които не искат да инсталират разширения на компютъра си. Третият ви принуждава да изтеглите и инсталирате добавката, но по-късно ви улеснява да преглеждате маркерите. Подходящ за гледане на таговете на видеоклиповете в YouTube е често срещана професия. Като цяло всеки предлага свое собствено, но как да го използвате зависи от вас.