Не всеки има идеална памет и понякога е трудно да запомните паролата, зададена на телефона, особено ако потребителят не е работил с него за дълго време. В този случай ще трябва да намерите начини да заобиколите инсталираната защита.

Отключете смартфона си без да използвате парола

За обикновените потребители има няколко официални начина за отключване на устройството, чиято парола е загубена. Няма много такива и в някои случаи потребителят ще трябва да изтрие напълно данните от устройството, за да се върне достъпа.

Метод 1: Smart Lock

Можете да направите, без да въвеждате паролата, когато Smart Lock е активиран. Същността на тази опция е да използвате една от опциите на избраните от потребителя действия (при условие че преди това тази функция е била конфигурирана). Има няколко възможни начина на използване:

 • Физически контакт;
 • Безопасни места;
 • Разпознаване на лица;
 • Разпознаване на глас;
 • Надеждни устройства.

Добавяне на нов метод за отключване с интелигентно заключване

Ако преди това сте конфигурирали един от тези методи, прескачането на заключването няма да е проблем. Например, когато използвате опцията "Надеждни устройства" , достатъчно е да активирате Bluetooth на самия смартфон (за това не е необходимо да въвеждате парола) и на избраното устройство като надеждно второ устройство. Когато бъде открита, отключването ще се извърши автоматично.

активирайте Bluetooth на Android

Метод 2: Профил в Google

Старите версии на Android (на 5.0 или по-стари) поддържат възможността за възстановяване на паролата чрез профил в Google. За да направите това, трябва:

 1. Въведете грешната парола няколко пъти.
 2. въвеждане на паролата за Android

 3. След петата грешна информация, уведомлението "Забравена парола?" Или подобна подкана трябва да се появи.
 4. Кликнете върху посочения надпис и въведете данните за вход и паролата от профила, използван в телефона.
 5. След това ще бъдете влезли в профила си с опцията за конфигуриране на нов код за достъп.

Ако паролата от профила е загубена, можете да се свържете със специалната служба на компанията, за да го възстановите.

Прочетете повече: Възстановете достъпа до профила си в Google

Моля, обърнете внимание! Ако използвате този метод на смартфон с нова версия на операционната система (5.0 и по-нова версия), ще въведете временно ограничение на паролата с предложение да опитате отново след известно време.

Метод 3: Специален софтуер

Някои производители предлагат да използват специален софтуер, с който можете да премахнете съществуващата версия на отключването и повторно конфигуриране. За да използвате тази опция, трябва да прикачите устройството към профила на официалния сайт на производителя. Например, за устройствата Samsung има услуга Намерете моя мобилен телефон , За да го използвате, направете следното:

 1. Отворете страницата на услугата и кликнете върху бутона "Влизане" .
 2. Влезте в профила си в Samsung

 3. Въведете имейл адреса и паролата от профила, след което кликнете върху "Вход" .
 4. Въведете данните си за вход и парола, за да влезете в профила си в Samsung

 5. Новата страница ще съдържа информация за наличните устройства, чрез която можете да зададете нова парола. Ако не сте ги намерили, телефонът не е бил свързан с профила, който използвате.
 6. Официална страница на услугата Намерете моя мобилен телефон

Информация за наличието на подробни помощни програми за други производители може да намерите в приложените инструкции или на официалния уебсайт.

Метод 4: Нулирайте настройките

Най-грубият начин да премахнете заключване от устройството, което ще изтрие всички данни от паметта, включва използването на възстановяване. Преди да го използвате, трябва да сте сигурни, че няма важни файлове и да извадите картата с памет, ако има такава. След това трябва да натиснете комбинация от бутона за стартиране и бутона за управление на силата на звука (на различни модели може да варира). В прозореца, който се показва, трябва да изберете "Reset" и да изчакате края на процедурата.

Отидете, за да възстановите Android

Прочетете повече: Как да възстановите фабричните настройки на вашия смартфон

Горепосочените опции ще ви помогнат да възстановите достъпа до смартфона, когато загубите паролата си. Изборът на метод за решение следва в зависимост от тежестта на проблема.