За да работи компютърът с максимална ефективност и да отговаря на най-новите изисквания за сигурност, препоръчваме редовно да инсталирате нови актуализации. Понякога разработчиците на OS комбинират група актуализации в цял пакет. Но ако за Windows XP имаше 3 такива пакета, само един беше пуснат за G7. Така че нека видим как да инсталирате Service Pack 1 на Windows 7.

Вижте също: Надстройте Windows XP на Service Pack 3

Инсталация на пакети

Можете да инсталирате SP1 или чрез вградения "Център за актуализации", или като изтеглите инсталационния файл от официалния сайт на Microsoft. Но преди да инсталирате, трябва да разберете дали вашата система се нуждае от нея. В края на краищата е възможно необходимия пакет да е вече инсталиран на компютъра.

 1. Кликнете върху "Старт" . В списъка, който се отваря, кликнете с десния бутон на мишката ( PCM ) на елемента "Компютър" . Изберете "Свойства" .
 2. Отворете прозореца със системните свойства чрез менюто "Старт" в Windows 7

 3. Отваря се прозорецът със системните свойства. Ако в блока "Windows Edition" има надпис Service Pack 1, това означава, че пакетът, разгледан в тази статия, вече е инсталиран на вашия компютър. Ако липсва този надпис, има смисъл да зададете въпрос относно инсталирането на тази важна актуализация. В същия прозорец, срещу името на параметъра Тип на системата, можете да видите ширината на битовете на вашата операционна система. Тази информация ще бъде необходима, ако искате да инсталирате пакета, като го изтеглите от браузъра от официалния сайт.

Показва информация за Service Pack 1, инсталиран в прозореца със свойства на системата в Windows 7

След това ще разгледаме различните начини за надстройване на системата на SP1.

Метод 1: Изтеглете файла за актуализиране

На първо място, разгледайте опцията за инсталиране на актуализацията, като изтеглите пакета от официалния сайт на Microsoft.

Изтеглете SP1 за Windows 7 от официалния сайт

 1. Стартирайте браузъра си и следвайте връзката по-горе. Кликнете върху бутона "Изтегляне" .
 2. Отидете да изтеглите Service Pack 1 на официалния сайт на Microsoft чрез браузър в Windows 7

 3. Ще се отвори прозорец, където ще трябва да изберете файла, който да изтеглите, в зависимост от ширината на битовете на вашата операционна система. Научете информацията, както е посочено по-горе, може да се намира в прозореца за свойства на компютъра. Трябва да маркирате един от долните два елемента в списъка. За 32-битова система това ще бъде файл, наречен "windows6.1-KB976932-X86.exe" , а за 64-битов аналогов "windows6.1-KB976932-X64.exe" . След като марката е настроена, кликнете върху "Напред" .
 4. Изборът на дълбочина на битовете на операционната система на официалния сайт на Microsoft чрез браузър в Windows 7

 5. След това ще бъдете пренасочени към страницата, в която изтеглянето на необходимата актуализация трябва да започне в рамките на 30 секунди. Ако по някаква причина не е започнало, кликнете върху надписа "Кликнете тук ..." . Директорията, в която ще бъде поставен изтегления файл, се показва в настройките на браузъра. Времето, което отнема, зависи от скоростта на интернет. Ако нямате високоскоростна връзка, това ще отнеме много време, тъй като пакетът е доста голям.
 6. Отворете Service Pack 1 на официалния уебсайт на Microsoft чрез браузър в Windows 7

 7. След като изтеглянето завърши, отворете "Explorer" и отидете в директорията, където е бил поставен изтегления обект. Освен да стартирате друг файл, щракнете двукратно върху него с левия бутон на мишката.
 8. Пускане на инсталационния файл на Service Pack 1 в Windows Explorer в Windows 7

 9. Ще се покаже прозорецът за инсталиране, където ще има предупреждение, че всички активни програми и документи трябва да бъдат затворени, за да се избегне загубата на данни, тъй като процесът на инсталиране ще рестартира компютъра. Ако е необходимо, следвайте тази препоръка и кликнете върху "Напред" .
 10. Старт на инсталатора на Service Pack 1 в Windows 7

 11. След това инсталаторът ще подготви компютъра, за да започне инсталирането на пакета. Просто трябва да чакате.
 12. Подготовка на компютъра за инсталиране на актуализацията в прозореца на инсталационната програма на Service Pack 1 в Windows 7

 13. След това ще се отвори прозорец, където отново ще се покаже предупреждение за необходимостта да се затворят всички изпълнявани програми. Ако вече сте го направили, просто кликнете върху "Инсталиране".
 14. Стартиране на инсталирането на актуализация в прозореца на инсталатора на Service Pack 1 в Windows 7

 15. Това ще инсталира сервизния пакет. След като компютърът автоматично се рестартира, което се случва директно по време на инсталацията, ще започне с вече инсталираната актуализация.

Метод 2: "Команден ред"

Можете също така да инсталирате SP1 с помощта на "Command Line" . Но за това първо трябва да изтеглите инсталационния файл, както е описано в предишния метод, и да го поставите в една от директории на вашия твърд диск. Този метод е добър, защото ви позволява да инсталирате с посочените параметри.

 1. Кликнете върху "Старт" и отворете думите "Всички програми" .
 2. Отидете на всички програми чрез менюто "Старт" в Windows 7

 3. Отидете в директорията, наречена "Стандарт" .
 4. Отворете папката Стандарт чрез менюто "Старт" в Windows 7

 5. Намерете елемента "Команден ред" в посочената папка. Кликнете с десния бутон на мишката върху него и изберете стартовия метод с администраторски права в списъка, който се показва.
 6. Стартиране на командния ред като администратор чрез менюто "Старт" в Windows 7

 7. Ще се отвори "Командния ред" . За да стартирате инсталацията, трябва да регистрирате пълния адрес на файла с инсталатора и да натиснете бутона Enter . Например, ако сте поставили файл в главната директория на устройство D , то за 32-битова система въведете следната команда:

  D:/windows6.1-KB976932-X86.exe

  Въвеждане на команда за инсталиране на Service Pack 1 за 32-битова система в командния ред в Windows 7

  За 64-битова система командата ще изглежда така:

  D:/windows6.1-KB976932-X64.exe

 8. Въвеждане на командата за инсталиране на Service Pack 1 за 64-битова система на командния ред в Windows 7

 9. След като въведете една от тези команди, ще се отвори прозорецът за инсталиране на пакета за актуализиране, който вече е познат от предишния метод. Всички следващи действия трябва да бъдат извършени съгласно вече описания алгоритъм.

Инсталирайте прозореца на Service Pack в Windows 7

Но стартирането чрез "Command Line" е също така интересно, защото при използването на допълнителни атрибути можете да зададете различни условия за процедурата:

 • / quiet - стартирайте "тиха" инсталация. Когато въведете този параметър, инсталирането ще се извърши без отваряне на диалогови черупки, с изключение на прозореца, който съобщава за неуспеха или успеха на процедурата след нейното завършване;
 • / nodialog - този параметър забранява появата на диалогов прозорец в края на процедурата, в който трябва да докладва за провала или успеха си;
 • / norestart - тази опция предотвратява автоматичното рестартиране на компютъра след инсталирането на пакета, дори и да е необходимо. В този случай, за да завършите инсталирането, ще трябва да рестартирате компютъра ръчно.

Въведете командата, за да инсталирате Service Pack 1 за 32-битова система с допълнителни параметри в командния ред на Windows 7

Пълният списък на възможните параметри, които се използват при инсталиране на SP1, може да се види чрез добавяне на атрибута / help към главната команда.

Допълнителни ключове, когато стартирате инсталирането на SP1 през командния ред в Windows 7

урок: Стартирайте "командния ред" в Windows 7

Метод 3: "Център за актуализации"

Можете също така да инсталирате SP1 чрез стандартен системен инструмент за инсталиране на актуализации в Windows - "Център за актуализации" . Ако автоматичната актуализация е активирана на компютъра, тогава в този случай при липса на SP1 системата ще се появи в диалоговия прозорец, за да инсталира. След това просто трябва да следвате основните инструкции, показвани на монитора. Ако автоматичната актуализация е деактивирана, ще трябва да направите някои допълнителни манипулации.

урок: Активиране на автоматичните актуализации на Windows 7

 1. Кликнете върху "Старт" и отидете в "Контролен панел" .
 2. Отидете в контролния панел чрез менюто "Старт" в Windows 7

 3. Отворете секцията Система и защита .
 4. Отидете в раздела Система и защита на контролния панел в Windows 7

 5. След това отидете в "Център за актуализиране ..." .

  Отидете в Windows Update в контролния панел в Windows 7

  Можете също така да отворите този инструмент, като използвате прозореца Изпълнение . Кликнете върху Win + R и въведете в отварящия се ред:

  wuapp

  След това кликнете върху "OK" .

 6. Отидете на Windows Update, като въведете командата в прозореца Run в Windows 7

 7. От лявата страна на интерфейса, който се отваря, кликнете върху Търсене на актуализации .
 8. Стартиране на търсене на актуализации в Windows Update в Windows 7

 9. Процедурата за търсене за актуализиране е активирана.
 10. Търсене на актуализации в Windows Update в Windows 7

 11. След като приключите, кликнете върху Инсталиране на актуализации .
 12. Превключете към инсталирането на актуализации по избор в прозореца на Центъра за актуализиране в Windows 7

 13. Процесът на инсталиране започва, след което ще трябва да рестартирате компютъра.

  Внимание! За да инсталирате SP1, трябва да имате вече инсталиран конкретен набор от актуализации. Следователно, ако те отсъстват на компютъра ви, процедурата, описана по-горе за търсене и инсталиране на актуализации, трябва да се извърши няколко пъти, докато всички необходими елементи бъдат инсталирани.

  урок: Ръчна инсталация на актуализации в Windows 7

От тази статия става ясно, че Service Pack 1 може да бъде инсталиран на Windows 7 както чрез вградения "Център за актуализации", така и чрез изтегляне на пакета от официалния сайт. Използването на Центъра за актуализиране е по-удобно, но в някои случаи може да не работи. И тогава е необходимо да изтеглите актуализацията от уеб ресурса на Microsoft. Освен това има възможност за инсталиране чрез "Command Line" с посочените параметри.